Henrik Lindström ny arenachef

Boden arena invigdes förra sommaren. Nu har Henrik Lindström, 42, anställts som verksamhetsansvarig.- Det känns som en rolig utmaning, säger han.

Henrik Lindström - verksamhetsansvarig på Boden arena. FOTO: leif hammarström

Henrik Lindström - verksamhetsansvarig på Boden arena. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-04-04 06:00
Lindström är bekant för bodensarna. Han har rötterna i Boden och har tidigare framförallt jobbat inom krog- och restaurangbranschen. Senast har han arbetat vid produktionsbolaget Pronto, som bland annat sysslar med evenemang och arrangemang av olika slag.
Vill bredda utbudet
Det var förra veckan som arenabolagets styrelse utsåg honom och på fredagen gjorde Henrik, som han säger, sin första riktiga arbetsdag på arenan. Han har kontoret högst upp i Boden Arena med en tilltalande utsikt, men ännu saknas såväl telefon som dator.
Henriks uppgift blir, kort och gott, att få snurr på verksamheten vid Boden arena.
- Det kan handla om stora arrangemang inom idrott och musik, men också mässor, utställningar och mycket annat. Jag vill bredda utbudet och locka en bredare publik till arenan. Folk ska hitta hit.
Vad är drömarrangemanget?
- Det är klart att det vore roligt att få hit en riktigt stor artist. Men det roligaste vore om man kunde fylla arenan både ute och inne med aktiviteter för alla åldrar. Gärna med lokala förmågor. Jag vill ha fler arrangemang som inte kostar så mycket.
Det hittills största arrangemanget är Rhapsody in rock med Robert Wells i samband med invigningen den 6 juni 2008. Sommarens höjdpunkt blir Ulf Lundell, som kommer den 4 juli när han är ute på sin avskedsturné.
Stora kostnader
- Stora arrangemang behövs för att verksamheten ska gå ihop. Men att knyta upp en stor artist är också förenat med stora kostnader.
Lindström säger att man planerar ett stort arrangemang varje sommar plus andra evenemang inomhus under höst och vår.
När det handlar om arrangemang inom den sportsliga delen ser Lindström gärna att arenan får en landskamp i fotboll eller handboll.
- Jag planerar en träff med föreningarna. Då får vi se vad vi kan komma fram till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om