Hemlin sjöng för Världens barn

Artisten Håkan Hemlin bjöd på några nummer under lördagen i Bodens galleria Enter. Naturligtvis så sjöng han "Vandraren".
- Jag har skivan. Kul jag vann en biljett till konserten, säger Ragnhild Jonsson.

Lena Callne från Sveriges Radio var konferencier och pratar med Ragnhild Jonsson som vann en av de tre biljetter som lottades ut. Hon fick en kram av Håkan Hemlin och får chans att lyssna på honom på lördagskvällens konsert.

Lena Callne från Sveriges Radio var konferencier och pratar med Ragnhild Jonsson som vann en av de tre biljetter som lottades ut. Hon fick en kram av Håkan Hemlin och får chans att lyssna på honom på lördagskvällens konsert.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-10-15 15:49

Enter galleria som har många tusen besökare varje dag stödjer kampanjen Världens barn. Under oktober har det funnits sparbössor i alla butiker. Förhoppningsvis var kunderna extra generösa under lördagen då insamlingskampanjen avslutades med en gala i Enter galleria. Det bjöds då på både musik och aktiviteter för stora och små. Lena Callne från Sveriges radio var konferencier och de som uppträdde på scenen var bland annat sångaren Håkan Hemlin, från Nordman, Rune Tapper, gitarr och Madde Lundberg, årets kulturstipendiat.

Konsertbiljetter
Rune Tapper läste även ur årets Novellsamling för Världens barn. Clownen Lotta och clownen Eva var på besök. Populära Håkan Hemlin fick äran att avsluta dagens arrangemang med att sjunga tre låtar. Tre lyckliga bodensare vann också konsertbiljetter som lottades ut på de lotter som sålts i gallerian. Håkan Hemlin uppträder under lördagskvällen gratis till förmån för Världens barn på Folkets hus tillsammans med elever från Studiefrämjandets musikgren.

En som vann en konsertbiljett var Ragnhild Jonsson, Buddbyn.

- Jättekul. Jag har Håkan Hemlins skiva "Vandraren" hemma. Den brukar jag lyssna mycket på. Klart jag ska gå på konserten ikväll, säger hon.

Ansiktsmålning
Under galleriadagen så fanns också Världens barn-representanter på plats som berättade om hur insamlade medel används. Prästholmsskolan, en skola där det finns många olika nationaliteter bland eleverna, erbjöd ansiktsmålning och visade upp en elevutställning.

- Vi har målat av en kompis eller syskon. Sedan har vi gjort en minibyggnad av vår skola med barn som leker utanför, säger Kristian Kourie, 2B.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om