Hästkrafter i dubbelbemärkelse

Bilar, mopeder och hästar - ja nästa vecka går Boden i hästkrafternas tecken. Evenemanget Hästkraftveckan dundrar igång med länets motorföreningar och Bodentravet som initiativtagare.

Initiativ. Initiativtagarna med Göran Ahlström från Bodens kommun och Staffan Eklund, vd för Boden arena AB.

Initiativ. Initiativtagarna med Göran Ahlström från Bodens kommun och Staffan Eklund, vd för Boden arena AB.

Foto:

Boden2014-06-25 20:55

Föreningarna har med hjälp av kommunen och Boden arena AB skapat programmet för veckan, som bland annat innehåller hästtävlingar, mopedutställningar och cruising.

Linda Isaksson från Norrbottens Motorsällskap tycker att den här typen av evenemang är viktiga för kommunen:

– Alla tycker inte om att dricka alkohol och alla festivaler innehåller ju alkohol. Det här är ett alternativ till en festival, samtidigt som vi vill visa upp vårt intresse, säger Linda Isaksson.

Målet med veckan är att få visa upp verksamheten och förhoppningsvis väcka motorintresset hos fler människor.

– Vi vill slå ett slag för motorkulturen, säger Mats Eriksson från Motorentusiasterna i norr.

Tanken är att driva Hästkraftveckan i tre år och sen göra en utvärdering av evenemanget. I år är ett provår. Från kommunens sida ställer man sig positiv till initiativet.

–Det är jättepositivt att det händer något i Boden. Meningen är att det ska gynna Bodens medborgare och företagare, säger Göran Ahlström på tillväxtförvaltningen.

Bodentravet, som firar 70-årsjubileum i år, passade på att lägga sitt jubileumsfirande under veckan. På fredag bjuder de in till en familjedag på travet med travtävlingar och andra aktiviteter.

– Vi hade tänkt att ha ett streetrace på stan med hästar men eftersom det ser ut som det gör i stan får vi skjuta på det till nästa år, säger Åke Karlsson, marknadsansvarig på Bodentravet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om