Här äts lammet inne i kyrkan

På skärtorsdagskvällen samlades församlingsbor i Gunnarsbyns kyrka för att äta påsklammet inne i kyrkan och delta i gudstjänsten.

Påskmåltiden i Gunnarsbyns kyrka där det serverades lamm och bittra örter.

Påskmåltiden i Gunnarsbyns kyrka där det serverades lamm och bittra örter.

Foto: Svante Öberg

BODEN2011-04-22 13:51

Det var uppdukat runt ett långbord genom hela kyrkan. Prästen Mogens Amstrup-Jacobsen och församlingsborna sjöng och firade gudstjänst med varandra.

Delade vin och bröd

Innan mässan, där man delade bröd och vin med varandra, åt man tillsammans den traditionella påskmåltiden med lamm och bittra örter.

- Ordet agape är grekiska och betyder den osjälviska kärleken. Den användes om förhållandet mellan de första kristna och de kom också att känneteckna den urkristna kärleksmåltiden, nattvardsgemenskapen i hemmen, säger Mogens Amstrup-Jacobsen.

- Det var jättefint. Mogens har tagit med sig traditionen från Danmark. Jag bruka åka till kyrkan och dottern var också med på påskmåltiden. Vi tycker det är en väldigt fin stämning, säger Britta Backman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om