Wallin konstaterar att de för första gången på många år före sportlovet såg en möjlighet till ett bra resultat. Så kom lovet och de såg en minskning. Coronan var på väg att sprida sig i Europa och människor kände oro.
Men Peter Wallin påpekar att så länge man är frisk själv så är det ingen fara att bada, sedan gäller samma försiktighetsmått som för andra publika platser.
– Nordpoolen är en stor anläggning så det går bra att hålla avstånden och här tvättar man sig inte bara om händerna, utan tvålar in hela kroppen före och efter bad.
På Nordpoolen städar man dessutom mer än vanligt och torkar av handtag och andra ytor man tar i ofta.
– Bassängvattnet är ett av de säkrare ställen man kan vistas i, säger Peter Wallin.
På badet desinficerar man bassängvattnet med klor och UV-ljus.
– Just nu har vi höjt klormängden i bassängerna i förebyggande syfte. 1,0 milligram klor per liter vatten tar bort viruset. Det dödar både bakterier och virus och vi har över än 1,0 nu. Normalt kör vi inte så höga klorhalter eftersom vi har så effektiv rening, men för säkerhets skull. Klor är förebyggande och UV-ljuset rengör i efterhand om det skulle komma in något.
Folkhälsomyndigheten menar att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Gym, simhallar och idrottshallar kan därför hålla öppet. Det man gjort från simhallens sida är att låsa skåp för att underlätta för gästerna att hålla avståndet. Vid entrén finns även information vad man som enskild ska tänka på och beakta.
Nordpoolen har nu bara öppet 70 timmar i veckan.
– Vi har prioriterat skolan och simklubbar när vi tänkt ut de nya tiderna. Det är en viktig verksamhet. Skolan har vissa grundkrav när det gäller simning, säger Peter Wallin.
Det får bara finnas ett begränsat antal badgäster på badhuset, men de har hittills aldrig behövt stoppa någon besökare.
När familjer kommer till badhuset kan de ibland till och med få känslan av att de ”äger” det på grund av att det är så få besökare.
– Ibland är det så. Det är en härlig känsla när man ser glädjen hos barnen när de kommer hit, de stålar, säger Peter Wallin.
Hans uppmaning är därför att fortsätta bada så länge man är frisk.
– På Nordpoolen tror vi på sommaren, man måste ha något att se fram emot, säger Peter Wallin och ler lite försiktigt.