Han utökar skoutbudet i Boden

Jimmie Karlsson är en av många lokala handlare som finns i Bodens galleria. - Jag var butikschef men vill driva något eget, säger han.

Jimmie Karlsson, gillar att vara i skobranschen. Innan han blev egen företagare sålde han kläder på Dressman. " Det är mycket roligare att äga företaget än att vara anställd." FOTO: Lena Leffler

Jimmie Karlsson, gillar att vara i skobranschen. Innan han blev egen företagare sålde han kläder på Dressman. " Det är mycket roligare att äga företaget än att vara anställd." FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-01-29 06:00
Jimmie Karlsson kommer från en företagarefamilj med en pappa och syster i restaurangbranschen och en bror som äger fastigheter.
Så det är kanske inte så konstigt att han också gick samma väg. Själv har Jimmie Karlsson varit klädbranschen trogen i tio år som butikschef på Dressman innan han sadlade om.
- Jag tänkte att jag skulle ta med mig kunskapen inom butiksvärlden till att öppna en skoaffär som det fanns behov av i Boden. God service är A och O.Visst är det tufft att starta eget men det är samtidigt en utmaning.
- Det känns mera stimulerande att jobba åt sig själv än att vara anställd. Jag driver mitt företag genom att vara medlem i Eurosko och får därför möjlighet till bra inköp vilket gör att jag kan sälja kvalitétsskor till bra priser, säger Jimmie Karlsson.
I dag jobbar han själv och två deltidsanställda i butiken. Om två månader kommer butiken också att sälja märket Ecco som enligt ägaren varit efterfrågat bland skokunderna, bland annat då skomodeller finns upp till storlek 50.
Nytt skomärke
Sedan gallerian slog upp portarna har skoaffären gått mycket bra.
- Handel föder handel och jag tycker att planlösningen i gallerian med till exempel kaféer och affärer i nära anslutning är en jättebra lösning. Jag gillar också att butikerna har söndagsöppet. Det är bra för affärerna, säger Karlsson.
I framtiden kommer bodensaren att satsa på fler affärer, men det är inte säkert att det blir inom skobranschen.
- Vi får se vad det blir. Fler idéer finns för att utveckla handeln i Boden, säger Jimmie Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om