Hallå där ... grillmästaren i Boden

... Gunnar Lejon, livsmedelschef på Coop Forum i Boden, som tillsammans med livsmedelshandlarna i Boden laddar inför en ny grillsäsong.

Grillmästaren. Gunnar Lejon, Coop.

Grillmästaren. Gunnar Lejon, Coop.

Foto: Privat

Boden2017-04-27 07:00

Hur är läget?

– Det är väl rätt bra. En lite stressig arbetsdag bara.

Vad är dina bästa mattips inför grillsäsongen?

– Man ska äta det man tycker är gott, kort och gott. Lyxa till det litegrann när man väl tar sig an det.

Vad ska vi tänka på när vi grillar maten?

– Låt det ta tid. Köttet ska vara rumstempererat, gärna om du har marinerat det sedan någon dag innan så att det dragit åt sig smakerna. Klassikern är inte för kall eller het grill. Allt går att grilla efter tyckte och smak. Jag har testat isterband förra sommaren och det blev frukansvärt gott.

Hur ofta grillar du?

– Jag har hunnit grilla fyra gånger redan. Annars blir det väl tre gånger i veckan under säsong och under semestern ännu fler gånger.

Din favorit på grillen?

– I och med att jag är älgjägare gillar jag att göra en helstek, som får ta tid och att den är lätt rosa inuti. Och grönsaker till det som bland annat majs.

Är din grill könsneutral?

– Nej, det är jag som grillar.

Grillmästaren

Namn: Gunnar Lejon.

Ålder: 34 år.

Bor: Gammelstaden i Luleå.

Familj: Fru, dotter och tre bonusbarn.

Yrke: Livsmedelschef på Coop Forum i Boden.

Aktuell: Märker av den ruschen i diskarna på Coop inför grillsäsongen.

Hallå där ...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om