Gösta fyllde 100 - hyllades i Harads

Gratulationerna ville aldrig ta slut när Gösta Lindmark hyllades på sin 100-årsdag. "Jag saknar ord för att beskriva hur fantastiskt det känns att alla har kommit för min skull", säger jubilaren.

När Gösta Lindmark firade 100 år var det många som ville gratulera honom.

När Gösta Lindmark firade 100 år var det många som ville gratulera honom.

Foto: Stellan Mäki

Boden2024-10-02 13:00

Under tisdagen var runt 75 personer på plats i bygdegården Edeborg i Harads för att uppmärksamma Gösta Lindmark på födelsedagen. Gösta är född 1924 i Bodträskfors och har blivit bygden trogen hela sitt liv. 

– Förut skulle man flytta bort härifrån men det har förändrats. Nu är det många som vill flytta hit i stället, säger Gösta.

Han har själv aldrig känt någon lust att bli stadsbo.

– När jag har varit i Boden så vill jag hem fort. Det är inget fel på stan utan det är sån jag är som person.

undefined
Fyller man 100 år så får man räkna med att bli fotograferad.

Att Gösta värnar om skogen och naturen råder ingen tvekan om. Det är i skogen han har arbetat och det är där han har kopplat av på sin fritid.

– Jag började med att hugga timmer som skogsarbetare och slutade som skyddsingenjör åt SCA. Det bästa vi har i Sverige är skogen, säger han.

Gösta är pigg för sin ålder och delar gärna med sig av några tips för att få ett långt liv. Med glimten i ögat brukar han säga att han lurat staten på mycket pengar genom att leva så länge. 

– Drick inte brännvin och använd inte cigaretter eller snus. Det är ett bra recept, säger han och skrattar. 

Gösta har varit engagerad i Skogsarbetareförbundet och suttit som facklig representant i SCA:s styrelse. Han har även varit ordförande för PRO i Harads.

undefined
Skogen har alltid betytt mycket för Gösta Lindmark under hans långa liv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!