Golfrestaurang har fått nya ägare

BODEN. Golfrestaurangen i Boden har fått nya äga-re. I måndags serverade Maria Sharma och Ida Jaakko sin första lunch som egna företagare.- Målet är att utveckla verksamheten, säger de.

Maria Sharma och Ida Jaako, heter de unga tjejerna som satsar stort och tar över Golfrestaurangen på Sävastön. " Vi är bredda på jättemycket jobb men det här ska bli roligt", säger de nya ägarna.         FOTO: LENA LEFFLER

Maria Sharma och Ida Jaako, heter de unga tjejerna som satsar stort och tar över Golfrestaurangen på Sävastön. " Vi är bredda på jättemycket jobb men det här ska bli roligt", säger de nya ägarna. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena Leffler

Boden2008-06-04 06:00
De förra ägarna, Thomas Mariedahl och Kenneth Winblad von Walter, valde under våren att sluta med sin restaurangverksamhet och begärde in anbud på restaurangen.
- Vi fick vårt anbud antaget och i mitten av maj blev vårt aktiebolag klart. Därefter har vi planerat för verksamheten. Restaurangen ska vara öppen hela sommaren, så vi är båda inställda på mycket arbete framöver. Ser vi att vi får andra besökare än golfare kan vi nog förändra öppettiderna, säger Ida Jaakko, 21.
Blandad kompott
- Målet är att servera lunchbuffé, men vi ska även ha en à la carte-meny liksom fikabröd och glass till restauranggästerna. Vårt företag ska också erbjuda viss catering och restauranglokalen ska även kunna hyras ut vid behov för olika festarrangemang, säger Maria Sharma, 26.
Ida Jaako har tidigare arbetat på Opalen under många år.
När hon nu valt att bli restarangägare lämnar hon sitt jobb på Step in där hon varit receptionist och medlemsrådgivare.
Erfaren kock
- Jag får en chans att göra något nytt. Ingen av oss som tar över lagar mat utan vi har i stället fått med oss en erfaren kock, säger Ida Jaakko.
Kocken är Vivanne Selberg.
- Jag kommer närmast från skolköken. Jag tycker det är tufft av tjejerna att starta eget och tycker de är värda all uppmuntran. För mig blir det lite roligare att få laga lite mera festmat. Det gillar jag, säger Vivianne Selberg.
Spelar inte golf
Varken Maria Sharma eller Ida Jaakko spelar golf, trots deras närhet till golfbanan.
- Det har vi nog inte tid med heller. Vi har nog fullt upp med det vi gör
i köket, säger Ida Jaako.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om