Gåtan: Vad har hänt med Mikael, 45?

Polis, frivilliga och anhöriga fortsätter att söka efter Mikael Simonsson, 45, som på måndagen anmäldes försvunnen norr om Harads.

Mikael Simonsson anmäldes försvunnen i måndags.

Mikael Simonsson anmäldes försvunnen i måndags.

Foto: Privat/Lena Tegström

Boden2020-07-16 12:37

Det var Simonssons anhöriga som anmälde honom försvunnen. Han har inte setts eller hörts sedan lördag eftermiddag/kväll. 

Polisen har hållit förhör med anhöriga och andra personer i mannens närhet samt varit på plats och letat i området. Bland annat har polisen använt hundpatrull, helikopter, drönare och dykare i sökandet. 

Anhöriga och frivilliga har också sökt och på onsdagen anslöt även Missing people til den stora sökinsatsen. Mikael Simonsson har ännu inte återfunnits.

Kristina Lantto, kommunikatör vid polismyndigheten, uppger att polisen fortsätter att söka i området norr om Harads under torsdagen, bland annat kommer de att ha en hundpatrull på plats. När den är på plats visste hon inte exakt tidpunkt för. 

– Sedan fortsätter vi med att jobba med förhör, för att försöka få fram så mycket information som vi kan, säger Lantto.

Missing people fortsätter också att söka efter Mikael Simonsson. 

– Vi har gjort en sektorindelning, för att ge dem sökområden. Så att eftersöket blir systematiskt. Vi jobbar alltid så, säger Kristina Lantto. 

Det är för att polisen och Missing people inte ska söka av samma områden och även för att underlätta för hundpatrullen när den är på plats. 

Polisen har ingen misstänkt i nuläget, men jobbar fortfarande utifrån rubriceringen misstänkt människorov. 

– Den kvarstår, säger Kristina Lantto.

Vad grundar ni den hypotesen på?

– Vi vet inte ännu vad som har hänt. En förundersökning ger oss fler utredningsåtgärder att ta till, till exempel den tekniska undersökningen som vi gjorde i går (läs onsdag reds. anm.).

Vissa av de åtgärder som polisen vidtar under en förundersökning går inte att vidta utan att det finns brottsmisstanke. Och eftersom man inte vet vad som hänt Simonsson blir rubriceringen i det här fallet misstänkt människorov. 

– Sedan får vi se vad utredningen ger. Rubriceringen kan komma att förändras framöver, men än så länge kvarstår den, säger Kristina Lantto.

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och det pågår ett intensivt arbete för att lösa gåtan.

Polisen är intresserad av iakttagelser från allmänheten. Mikael Simonsson är född 1974, cirka 188 centimeter lång, lite kraftigt byggd och har mörkbrunt hår i kort frisyr. Han var vid försvinnandet troligtvis klädd i svart t-shirt eller fritidsskjorta, jeans och gymnastikskor.

Under onsdagen sökte drygt 30 personer under eftermiddagen/kvällen i området där mannen försvann. Sökandet forsätter under dagen.
Under onsdagen sökte drygt 30 personer under eftermiddagen/kvällen i området där mannen försvann. Sökandet forsätter under dagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!