Fyra dagars sommarfest i Boden

På onsdagen sparkade Boden Alive igång sommarfesten som ska pågå i fyra dagar. Max Älgamo, Koskuskulle, passade på att skaffa sig en ansiktsmålning.- Jag valde ett monster, säger sjuåringen.

En vampys ska Mats Älgamo,7, föreställa. Den som målade honom heter Lilja Fredriksson.

En vampys ska Mats Älgamo,7, föreställa. Den som målade honom heter Lilja Fredriksson.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-06-29 15:46

Max besökte sin farmor Else-May Nilsson och ska stanna hela tiden Boden Alive pågår. Else-May Nilsson flyttade till Boden 2007 efter att ha blivit arbetslös. Hon tycker det är kul att det händer något i sta´n.

- Jag trivs jättebra i Boden och fick ett nytt jobb som städerska på Sunderby sjukhus.

Ökad säkerhet
Årets Boden Alive inleddes med Shoppa och lek på onsdagen. Sedan i morgon, torsdag drar festligheterna igång nere på Kvarnängen med tivoli, serveringstält, aktiviteter och mycket mer.

- Vi kommer att utöka området vid Kvarnängen och nyttja strandpromenaden mot Bränna Strand. I år kommer också artisterna att uppträda på en stor scen. När det gäller Boden Alive har vi också förbättrat säkerheten runt scenen så det inte ska hända något, säger arrangören Mats Jacobsson, Bodenexpo.

Gratis inträde
De som kommer att dra mest publik på lördag är tveklöst Idols tvåa Calle Kristiansson och Staffan Hellstrand.

- Boden Alive anordnas även i år utan inträde. Vårt mål har varit att vi ska fylla festivaldagarna för alla åldrar från tolv på dagen till ett på natten. Det tycker jag vi lyckats riktigt bra med. Vi kommer även att ha ett drogfritt disco på festivalområdet för ungdomarna. Det är bra att blanda åldersgrupper nära varandra så får även de äldre skärpa till sig, säger Jacobsson.

Någonting som också slagit väl ut är att servera varannan vatten under arrangemanget.

- Vi ska ha värdinnor som ska se till så besökarna även får i sig lite av den nyttiga väskan. Då kanske de kan besöka oss under tre dagar i stället för en, skojar Mats Jacobsson.

Start på semestern
En del kritik har också förekommit över att arrangemanget Boden Alive kolliderar med Piteå Summer Games.

- Vi har alltid legat på samma helg efter midsommar. Inte ens Boden Taxi får ta semester förrän Boden Alive varit. Sommaren är så kort i norra Sverige så det gäller att kunna utnyttja den fina tiden. Tanken med Boden Alive har alltid varit att den ska bli starten på semestern, säger Mats Jacobsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om