Hon gör en nyöppning i före detta cafét L Étage efter Drottninggatan i Boden. Namnet på fiket, Mandanas café, är hennes smeknamn i Boden där familjen varit sedan 1998.
– Vi kommer från Teheran som har 18 miljoner innevånare. Där hade min man en rörelse och jag jobbade i hans tygaffär. Oftast i Iran är det vanligare att driva företag än att vara anställd, säger Mandana.
I Sverige har hon själv arbetat i olika kök åt Bodens kommun. Sedan 2004 har hon varit anställd på servicehuset Björken. Där har hon jobbat i köket och stått i kassan.
– Så det känns lite nervöst men ändå spännande att äntligen få ha och driva sin egen rörelse.
Inför premiären så har "Mandana" Bagheri satt sin egen stil på fiket. Maken Mahmoud Husseini har fått hjälpa till att sätta upp glittrande lampor i taken.
– Lamporna i fönstren kommer från vårt hemland. Jag har försökt att inte göra om för mycket för många vill känna igen sitt gamla fik.
Så bilderna av Boden står kvar på sitt gamla ställe.
– Menyn är också densamma även om jag kanske också smyger in lite bakverk från mitt hemland, säger Mandana Bagheri.
Hon öppnar redan klockan 06.00 på morgonen, som den förre ägaren.
– Folk har frågat när vi ska köra igång för det finns en massa stamkunder som går här. De är vana att vi öppnar tidigt. Fram till tio blir det frukostbuffe. Sedan blir det också lunchservering som tidigare. Jag kommer också att ha kvällsöppet till klockan 21 för jag upptäckte att det var svårare att fika senare på kvällen här.
När får du tid att gå hem själv då?
– Nej, det är inga problem. Jag älskar det jag håller på med.
Mandana har även andra idéer på hur hon vill utveckla verksamheten framöver.
– Jag kommer förutom caféverksamheten även erbjuda catering. Det blir både husmanskost och persisk buffé för jag är van att stå i köket, säger Mandana.
Hon säger att hennes mål nu är uppfyllt när även hon blivit egen företagare som sin man. Maken Mahmoud har i dag en taxirörelse i Boden.
– Så han kommer få köra hem det jag behöver ha handlat, säger Mandana, och skrattar.