Förskolans årliga skoterutflykt - årets höjdpunkt

Första gången var för fyra år sedan och i dag är skoterutflykten med föräldrarna en av årets höjdpunkter för barnen på Fagernäs förskola, avdelning Safiren.- Barnen pratar om utflykten under hela året, säger Gunilla Kemling, förskollärare.

Thilde Sällström, 6, i mitten leker med sina kompisar. "Vi gör en kaka på snö och barr. Den blir lite stickig", säger hon.

Thilde Sällström, 6, i mitten leker med sina kompisar. "Vi gör en kaka på snö och barr. Den blir lite stickig", säger hon.

Foto: simon eliasson

BODEN2009-03-21 06:00
Målet brukar vara Gruvberget, sex-sju kilometer från Fagernäs, och årets utflykt förgylldes av ett strålande vårvinterväder.
- Uflykten är viktig. Den skapar en fin sammanhållning och alla kommer närmare varandra. Den ger också föräldrarna tillfälle att träffas i annan miljö än den vardagliga, säger Eva Blomqvist, barnskötare.
Hjälpsamma föräldrar
Det var ett föräldrapar som kom med idén till utflykten och på den vägen är det. Alla år utom ett har man åkt till Gruvberget. Ett år fanns det för lite skotrar och då blev det Larssons backe nedanför Svedjebacka i stället.
- Utflykten vore inte möjlig utan hjälpsamma föräldrar. De är fantastiska, säger Gunilla Kemlming.
Årets utflykt samlade 18 barn och lika många föräldrar. Vid Gruvberget åkte man pulka, stjärtlapp och åt hamburgare.
- Från varje utflykt gör vi ett fotoalbum. Barnen brukar titta i det under hela året. De lever länge på utflykten, säger Eva Blomqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om