Flicka förd till Umeå

Den femåriga flicka som blev av med ett finger när hon åkte Isbergets vattenrutschbana på Björknäsbadet i går är förd till handkirurgin Umeå.
- Vi hittade igen fingret och får hoppas att det går att sy ihop det, säger campingchefen Peter Wallin.

Här i vänstra röret ovanför den norska flaggan inträffade olyckan när en femåring miste sitt finger. Hon åkte inne i den trånga rutschbanan med sin pappa. Enligt polisen fanns inga vissa kanter inne i plaströret så olyckan kan även ha naturliga orsaker.

Här i vänstra röret ovanför den norska flaggan inträffade olyckan när en femåring miste sitt finger. Hon åkte inne i den trånga rutschbanan med sin pappa. Enligt polisen fanns inga vissa kanter inne i plaströret så olyckan kan även ha naturliga orsaker.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-07-11 10:24

Isberget är den centrala åktraditionen på Björknäs Bad och Camping. Det byggdes under tidigt nittiotal och har en bred vattenfallskana och ett par tunnelrutschkanor. Det var vid lunchtid igår som femåringen tillsammans med sin pappa skulle åka rutschbanan då hennes finger på något sätt blev fastklämt. En del av fingret lossnade helt och flickan fördes med ambulans till sjukhus. Enligt campingchefen Peter Wallin stängdes bassängen av och polis tillkallades eftersom det rörde sig om en arbetsplatsolycka.

Efter 45 minuters sökande i bassängen hittades fingret. Peter Wallin satte det i en kylbag och körde till en ambulans som mötte upp och förde fingret till sjukhuset. Enligt de uppgifter som han fått är flickan transporterad vidare till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för handkirurgi. Om fingret gått att sy ihop och rädda vet han inte ännu. Enligt Peter Wallin är den drabbade familjen norsk och har norska släktingar som bor på campingen.

- Om de var våra campinggäster kan jag inte svara på i dag för vi har 700 gäster. Det är givetvis tråkigt för alla inblandade och är den allvarligaste olyckan som inträffat vid isberget sedan starten. Vi har ju nästan en miljon åk per år.

Enligt polisen så finns det ingen brottsmisstanke om det skulle röra sig om materielfel.

- Vi har ingen teori i dag vad som orsakade olyckan. Vi avvaktar polisutredningen. Polisen som kom hit var även in och kontrollerade om det fanns några vassa kanter inne i rutschbanan som består av plastmaterial men fann inget. I våras har vi också haft ett företag som reparerat och servat åkattraktionen. Vi har stängt av all åkning på isberget tills vidare tills vi vet vad som hänt, säger Peter Wallin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om