Filippinska S-kvinnor hyllar den svenska sopåtervinningen

Filippinska Fatima Cabanag och Melody Asia berömmer Bodens sophantering och återvinning.- På Filippinerna får man inte lämna igen en vara om den går sönder efter sju dagar, säger Melody Asia.

De filippinska s-kvinnorna var väldigt imponerade av vad chefen Roger Henriksson hade att berätta om återvinningen i Boden. FOTO: Lena Leffler

De filippinska s-kvinnorna var väldigt imponerade av vad chefen Roger Henriksson hade att berätta om återvinningen i Boden. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-11-03 06:00
På Bodens återvinningsmarknad så får kunderna lämna tillbaka begagnade köpta varor om de går sönder inom ett halvår efter köpet. Chefen Roger Henriksson guidade de filippinska besökarna som hade med sig Bodens S-kvinnor Eivy Blomdahl och Lena Nilsson genom Bodens återvinningslokaler.
"Ett rent land"
- Vi tycker att Sverige är ett väldigt rent land och har en hög teknologi vad gäller sophantering och återvinning. På Filippinerna kommer de och hämtar olika sorters sopor tre dagar i veckan. När soporna hamnar på tippen så blandas alla sopor, säger Melody Asia.
Under Bodenbesöket har gruppen även hunnit titta på miljöstationen på Brändkläppen, fjärrvärmeverket och efter återvinningsbutiken fortsatte sällskapet vidare för att besöka biogasanläggningen.
- Socialdemokraterna har sedan många år ett utbyte med det relativt nybildade socialdemokratiska partiet på Filippinerna. Projektet syftar till att genom utbildning stärka partiorganisationen på lokal och regional nivå, säger Lena Nilsson.
På tisdag går färden för de filippinska gästerna till Piteå där de besöker socialförvaltningen. Onsdagen är vikt åt ett besök på Språkskolan och äldreboendet Carema i Haparanda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om