Festlig fotbollsskola i Bredåker

En festlig avslutning på veckan med både lekar, match och glass när Bredåkers SK anordnade fotbollsskola. För tolvåriga Ramon Mostafa från Grekland är fotboll det bästa som finns. – Jag vill bli lika bra som Maradona!

Lek. Barnen får både leka och spela fotboll med roliga övningar.?Foto: Josephine Lindgren

Lek. Barnen får både leka och spela fotboll med roliga övningar.?Foto: Josephine Lindgren

Foto:

Boden2014-06-19 14:06

Det är nionde året i rad som Bredåker SK bjuder in till fotbollsskola. Ett 40-tal barn i åldrarna sex till tretton år har varit med under veckan. I ett samarbete med migrationsverket och Svenska kyrkan har de sett till att även nyanlända barn kan vara med.

– Migrationsverket har betalat avgiften för alla asylsökande barn och Svenska kyrkan har stått för skjutsen hit, säger ordförande i Bredåkers SK Ann Selini.

Fotbollsledaren Anna Backelind har funnits med under veckan som mentor till ungdomsledarna. Hon säger att det har varit viktigt att uppmärksamma varje enskilt barns behov.

– Barnen är åldersindelade i grupper men vi ser även efter barnens behov. En del önskar att leka mer och en del vill ha mer teknikträning.

Sjuåriga Engla Degerlund tränar fotboll två gånger i veckan men vill ha spelandet som hobby. Vid sidan av fotbollen rider hon.

– Jag vill bli matte och NO-lärare som min mamma. Jag tycker om skolan, säger hon bestämt.

Under torsdagens avslutning blev det både vattenkrig, diplomutdelning, lekar och fotbollsmatch. Att spela fotboll kan vara roligt ett tag för de allra minsta, men sen lockar lek och stoj.

– Det roligaste är att leka leken gammelgäddan, säger Pontus Westerblom som är sex år.

Efter en förmiddag fylld av aktiviteter var det dags för hamburgare och glass i bygdegården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om