EXTRA: Fler bilar beskjutna i Boden

Ytterligare två parkerade bilar har blivit beskjutna i Boden under natten mot torsdag.

Foto:

BODEN2015-08-06 13:33

- I nuläget kan vi säga så mycket mer än att det är tre stycken fordon som är beskjutna under natten med ett okänt vapen eller anordning som man skjutit med. Av hålen att döma är det relativt små hål, säger Patrik Ström, polisens talesman.

Information om de två beskjutningarna kom in till polisen vid lunchtid på torsdagen. För närvarande skriver polisen in anmälningarna.

Den första skjutningen var utanför Björknäshallen i Boden i anslutning till OK-macken. Den andra bilen stod parkerad i centrala Boden men på en annan adress och den tredje skjutningen ägde rum utanför Boden.

Ingen person ska ha befunnit sig i bilarna under skjutningarna. En av bilarna har blivit beskjuten med ett finkalibrigt vapen.
 
- Bilarna har inte någon som helst koppling till några EU-migranter och utifrån det gör vi i vårt fall en koppling just nu att det inte här en gärning som är riktad mot någon speciell. De förefaller vara mer slumpartade.

Finns det en koppling mellan alla tre fallen?
- Det är naturligtvis svårt att säga, men det är ju lätt att dra den slutsaten. Det är ju inte helt säkert att det är samma, men att vi har tre fordon som är utsatta för samma sak under en begränsad tidsperiod, tyder ju på att det kan vara samma gärningsmän, säger Patrik Ström.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

LÄS MER: Bil beskjuten

NSD uppdaterar texten löpande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om