Ett underhållande nationaldagsfirande

Hundratals nationaldagsfirande njöt av festligheterna i solskenet på Kvarnängen. En glädjefylld dag, inte minst för alla barn.

Ballonger. Syskonen Isak, Signe och Moa Niemi, här tillsammans med Leah Winroth, hade alla fått ballonger.

Ballonger. Syskonen Isak, Signe och Moa Niemi, här tillsammans med Leah Winroth, hade alla fått ballonger.

Foto:

Boden2014-06-06 17:16

Till barnens stora förtjusning delades det ut flaggor, ballonger och godis innan karnevalståget lämnade Centrumtorget i en marsch mot Kvarnängen. Små pirater, prinsessor och fjärilar sprang runt och dansade loss till Kulturskolans Najs Nojs som spelade musik och clownerna Lotta Styvén och Eva Stenberg som både dansade och sjöng. – Det är så kul att det är så mycket barn här! sa Lotta Styvén innan det bar av mot scenen med flera barn i släptåg.

Vida Sturesson hade slagit sig ned i gräset med sin son Alvin i famnen och tittade glatt på clownerna. – Det har varit trevligt, varmt och skönt. En riktig sommardag, sa Vida Sturesson. En annan firare var Elvira Johansson som gärna ville krama om ett lejon som gick och delade ut godis. Hon hade cyklat tillsammans med sin pappa in till stan för att fira och hade fått både glass och en dricka dagen till ära.

– Vi gick i tåget och där träffade jag flera kompisar, sa en glad Elvira Johansson. Hasan Jafar och ZaherKomhia tyckte att det hade varit ett trevligt firande och det var musiken som lockade.– Det har varit bra, vi har lyssnat på musiken, sa Hasan Jafar.Arrangörerna för nationaldagsfirandet var Tillväxtförvaltningen i samverkan med Bodens Garnison, Bodens Närradio, föreningen Trollpack, QUMF och Max restaurang. Under dagen delades även årets kulturstipendium ut till musikläraren JolantaNowakowski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om