En rolig dag hos räddningstjänsten

Åka hävare och se hur arbetet går till vid en trafikolycka var bara några av aktiviteterna när räddningstjänsten hade öppet hus. – Det var roligt men läskigt, säger Embla Berg efter en åktur i hävaren.

Spända. Det var många som var nyfikna på att se hur arbetet vid en trafikolycka går till.

Spända. Det var många som var nyfikna på att se hur arbetet vid en trafikolycka går till.

Foto:

Boden2014-06-07 18:41

Brandkår, polis och ambulanssjukvårdare visade under lördagen upp sin verksamhet och samarbete för allmänheten. Räddningstjänsten i Boden var välbesökt av både vuxna och barn som med stor nyfikenhet provade den ena aktiviteten efter den andra. Tanken är att det ska vara ett glädjefyllt men även lärorikt besök. – Vi vill ha ett lärande och den aspekten har vi med genom att visa en trafikolycka, mattfettsbrand och lägenhetsbrand. Det är viktigt både för barn och vuxna, säger Tommy Lindvall som är säkerhetssamordnare i kommunen. Liam Larsson, 6 år, hade siktet inställt på att sitta i en brandbil.– Jag vill bli traktorförare och jobba med grävmaskiner när jag bli stor, säger han bestämt.Mamma Angelica var nöjd med dagen.– Det är kul att vara här och få kika på grejerna och testa på. Det blir en heldagsutflykt.

Systrarna Embla, Amy och Moa Berg kunde inte komma överens om vad som hade varit roligast. – Jag tycker det var kul att få se när matfettet brann, säger Amy Berg medan lillasyster Moa är av en annan åsikt: – Jag tycker att det var bandvagnen. Även NTF var där för att upplysa om vikten av att använda bilbälte. Besökarna fick, genom att sitta i en roterande bil som gör att man hamnar upp och ner, känna hur viktigt det är att sitta fastspänd. – Det är viktigt att bälta sig och spänna fast sig rätt. Barnen kommer alltid ihåg det här, säger Rolf Svanberg från NTF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om