Idén fick Irene Andersson när hon startade sitt eget företag.
– Det är fantastiskt att vara med och se vilken glädje det ger de äldre att möta barnen men också att få se nyfikenheten hos barnen när de möter de äldre. Hur det uppstår spännande samtal och oväntade bus.
För henne kändes viktigt med ett namn i uppstarten för att kunna välkomna både barn och äldre till träffen. Irene Andersson funderade länge och fastnade till slut för Glittra.
– Glitter består av små partiklar i olika färg och form och ljusets reflektion får det att glittra och glimma. Jag tänkte att man kan jämföra oss människor med glitter. Vi har också olika färg och form men istället för ljuset är det vårt sammanhang. De människor vi möter, den miljön vi befinner oss i och vad vi gör tillsammans som får oss att glittra och glimma, säger Irene Andersson.
Gruppen har träffats två dagar i veckan sedan september i fjol. Vilka äldre som kommer beror på dagsformen. Irene bygger aktiviteterna så att alla ska kunna vara delaktiga på sitt sätt.
– Ibland är det skapande av något slag andra gånger kan det vara lek eller andra utmaningar, ofta med bildstöd eller annat för att förstärka och gärna något som leder till samtal, säger Irene Andersson.
Vi hänger med på en träff i ett skaparrum inne på Erikslunden. Temat för träffen är sommar och snart ska alla gå på sommarlov.
– Jag tänkte vi skulle fundera på vad en sommar är för mig och vad den är för er, säger Irene Andersson.
Hon frågar Seth Lindroth, 5 år, om han kommer på någonting.
– Ingenting, säger han.
Irene frågar vidare om det finns något som är gott att äta på sommaren.
– Glass, svarar Seth.
– Såklart behöver vi glass på sommaren, säger Irene och frågar Vivi Lehman om hon brukar äta glass på sommaren.
– Ja, mycket glass, svarar hon.
Så Irene delar ut bilder på glassar av olika slag. Sedan blir det även en bild på fisk och en strand där man kan sola och bada.
Irene leder samtalet och ställer enkla frågor.
– Här har vi en brygga, det vore väl härligt att bada där. Vet ni vad jag mer tänker. Jag vet att ni barn plockat fram era cyklar för ett tag sedan. Så jag tog också med mig en cykel.
Så fortsätter samtalet. Gruppen får något att prata om eftersom sommar och de saker man gör är något att associera till, för både barn och äldre.
– Det finns ju en grej som är jättejobbig på sommaren, säger Irene.
– Mygg, men de är inte så farliga. Bara man är där de inte är, säger Ulf Fredriksson.
Då fnissas det. Sedan visas en midsommarstång, barfotafötter, sommarstugor och husvagnar.
– Har du åkt ut med husvagnen Ulf för att campa?
– Vi tältade mycket men bilden ser ut som ett indiantält, svarar han.
Grilla är också något som både ung och gammal tycker är jättegott på sommaren.
– Nu ska vi måla något från sommaren som ni tycker är viktigt. Ni kan titta på bilderna eller måla något eget, säger Irene.
Det är inte säkert att de äldre efteråt kommer ihåg vad gruppen gjort tillsammans eller vilka de träffat.
– Jag är ändå övertygad om att de tar med sig en känsla av att de varit med om något kul och trevligt som de gärna vill göra fler gånger.
– För egen del så gror ett frö att jag kanske i framtiden ska kunna vara ambulerande och få chansen att åka runt till fler äldreboenden och förskolor för att erbjuda dem lite mer glitter i vardagen, säger Irene.