Elevers skolarbete - gala för Cancerfonden

Stefan Gunnarsson fungerar som dragplåster när samhällselever på Björknäsgymnasiet håller en konsert för att samla in pengar till Cancerfonden.- Vi ville se om vi kunde ro iland projektet som ingår i skolarbetet. Det viktiga var att göra en välgörenhetsgala, säger eleverna Sara Berglund och Caroline Fant.

Caroline Fant,sara Berglund och Terese Kolm, saknas på bilden, tänker ordna en konsert den 21 april på Björknässkolan. Behållningen ska gå till Cancerfonden. FOTO: Lena Leffler

Caroline Fant,sara Berglund och Terese Kolm, saknas på bilden, tänker ordna en konsert den 21 april på Björknässkolan. Behållningen ska gå till Cancerfonden. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-04-16 06:00
NSD träffar eleverna under förberedelserna inför konserten som går av stapeln tisdagen den 21 april. Den tredje eleven Terese Kolm är bortrest men ingår också i projektarbetet på 100 poäng som är en del av skolarbetet.
Spelar gratis
- Vi går alla tredje året på samhälls- och ekonomiprogrammet. Alla elever har ett projektarbete och vi funderade jättelänge innan vi bestämde oss. Vi var på det klara med att vi ville göra en välgörenhetsgala men det finns ju flera behjärtansvärda föreningar eller organisationer att stötta, säger Sara Berglund.
Valet föll sedan på Cancerfonden dit alla pengar som konserten ger ska skänkas. Artisterna i det här fallet spelar gratis.
- Det känns jätteroligt att en så stor artist som Stefan Gunnarsson kommer hit. Det var Terese som skrev ett brev till honom. Jag tror många ställer upp för att pengarna går till ett bra ändamål. Även PH Ljud och Ljus ställer upp helt gratis och lyckades få fram två lokala band som uppträder, säger Caroline Fant.
Lokala förmågor
Andra lokala förmågor som står på scenen är bland annat Life Sentence, före detta Four Fun, en barnkör från Prästholmsskolan, Daavd och Rebecca Jones som spelar hip hop och givetvis estetelever från musikgymnasiet. Konserten hålls i Björknässkolans aula vid 19-tiden.
- Konserten blir två timmar lång med en fikapaus emellan. Vi hoppas givetvis få in en bra summa som vi kan skänka till Cancerfonden, säger eleverna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om