Efter 33 år - nu ska Gabriella ut till försäljning i andra händer

BODEN. Elsa Lindström, 73, har kommit fram till ett vägskäl. Hon ska sälja Gabriella, klädbutiken i Boden, som hon drivit i 33 år.- Men butiken ska inte stängas. Det vill jag påpeka, säger hon.

Elsa Lindström i Gabriella, butiken hon haft i 33 år. Men nu tänker hon sälja - om hon hittar rätt köpare.FOTO: leif hammarström

Elsa Lindström i Gabriella, butiken hon haft i 33 år. Men nu tänker hon sälja - om hon hittar rätt köpare.FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

Boden2008-08-01 06:00
Samtidigt sticker Elsa Lindström in en liten brasklapp. Hittar hon inte en lämplig köpare så får affären vänta.
- Jag har jobbat länge och tagit beslutet att sälja. Det finns också intressenter. Men jag är inte alls tvungen och det ska kännas rätt när jag säljer.
Ett med Gabriella
Genom åren har Elsa Lindström blivit en profil i Boden. Hon har också, så att säga, blivit ett med Gabriella. Säg Elsa Lindström och många ställer sig frågande, säg Gabriella och de flesta bodensare vet vem det är.
- Tidigare hade jag en presentbutik som hette Placette. Det tyckte jag lät tjusigt, men folk kunde inte uttala namnet. Då valde jag Gabriella, ett namn som folk kan säga.
Gabriella ligger i ett k-märkt hus på Drottninggatan i Boden och Elsa Lindström har sålt damkläder till, som hon säger, folk mellan 30-90 år och i storlekar 36-48.
- Jag har lyckats hålla en konfektion, som är efterfrågad, säger hon.
- Visst har det skett förändringar, men egentligen inte så mycket. Samtidigt är det kul se att folk är så köptrogna. Jag har kunder som gått hos mig i 33 år.
Elsa Lindström berättar att hon jobbar alla dagar i veckan och någon semester tar hon aldrig ut.
- Det har jag inte tid med. Jag njuter av livet när jag kommer hem istället. Det är min avkoppling.
Säng till affären
Hon har varit gift med Lasse sedan 1955 och paret har två barn och tre barnbarn.
- Lasse sa en gång: Elsa, du jobbar så mycket att det är lika bra att du tar en säng till affären.
Under samtalet i Gabriellas inre är det lätt konstatera att Elsa Lindström fortfarande brinner för sitt jobb. Hon medger att hon fortfarande är nyfiken på morgondagens mode.
- Jag känner mig pigg och frisk. Nu har jag köpt in höstkläderna och i augusti ska jag iväg på en mässa för att tittat på vårkollektionen.
- Jag tycker om att sälja kläder, ha kontakter med kunder och prata med folk.
Samtidigt som Elsa Lindström drivit Gabriella har hon satsat på modevisningar. Det har blivit ett 20-tal. Den senaste hade hon i våras, det var tänkt att det skulle bli den sista, men det kan bli ytterligare någon.
- Folk vill att jag ska fortsätta och jag vet att en modevisning är en festkväll för många. De får underhållning, god mat och dryck.
Elsa Lindström har också lyckats knyta till sig flera kända artister till modevisningarna. Till exempel Siw Malmqvist, Lasse Lönndahl, Lill-Babs, Lotta Engberg, Arja Saijonmaa och Katarina Fallholm.
- Det vor skoj om jag lyckades locka hit Christer Sjögren. Jag tror det är drömartisten för kvinnorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om