Dramat som tog Boden över strecket

Äntligen fick Boden Handbolls spelare jubla efter en hemmaseger.Efter en två halvlekar lång handbollsrysare besegrades Skara med 29-26 (14-15).En vinst som lyfte Boden Handboll en bit ovanför det allsvenska kvalstrecket.- Jag är imponerad över den kämpainsats vi gör och över den moral tjejerna visar, sade Bodens tränare Tony Riström.

BODEN2012-12-09 15:32

Resultatet 29-26 berättar förstås inte hela sanningen. Lördagsmatchen i Boden Arena hade det mesta en handbollspublik kan önska i form av spänning och dramatik. Någon plats för skönspel fanns inte. Istället ersattes det med ett "jävlaranamma" som bar fram Boden Handboll till första hemmasegern för säsongen.

Under hela första halvlek följde lagen åt i målprotokollet. Oftast med Boden något mål före. Efter 24 minuter ryckte Skara åt sig en tvåmålsledning och hade sedan en straff med två minuter kvar men den räddade en mycket bra Olivia Costache i målet. Sedan Annica Sundqvist kvitterat i 29 minuten kunde Skara litet turligt gå till pausvila med ett måls ledning.

- Vi hade ett par dippar i bägge halvlekarna men vi redde ut det, sade Tony Riström. Vi kan också spela betydligt bättre bakåt än vad vi gjorde idag men när vi tar oss samman så är vi starka i försvaret.

Klarade pärsen

I andra halvlekens inledning kunde Skara gå till en tremålsledning men det befarade avgörande rycket kom inte och efter tre raka blixtsnabba mål av Emmy Nordmark under två knappa minuter var Boden ifatt till 19-19.

Med knappa tio minuter kvar förde Annica Sundqvist med ett mål från linjen hemmalaget till ledningen för första gången under halvleken. Den ledningen släppte man sedan inte.

Anförda av en mycket klokt och bra spelande Julia Grahn, direkt avgörande när det stod och vägde i matchens slutskede löste man de starka attacker Skara utmanade hemmaförsvaret med. Bakåt försökte västgötalaget med både enpunkt, tvåpunkt och man-man men Boden Handboll klarade även den pärsen och Kriztina Klocza kunde istället kämpa in det mål som gav hemmasegern 29-26.

- Det var en seger hela laget har stor del i men det är klart att det finns spelare vi kan kalla för matchhjältar, sade Tony Riström. Emmy Nordmark med sina 12 mål och hundraprocentig från strafflinjen är en. Olivia Costache i målet en annan. Julia Grahn som tog ett par viktiga avslut i matchens slutskede och Hanna Weinmars första halvlek och kantmål var oerhört viktiga för matchutgången.

Segern betydde att Boden Handboll klättrade till sjunde plats i en tät serietabell. Efter 11 spelade omgångar har man 11 poäng eller lika många som man lyckades få till under hela fjolårssäsongen.

Kommande lördag möter Boden serietreorna Önnered hemma. Vågar vi hoppas på en ny seger?

Boden Handbolls målskyttar: Emmy Nordmark 12, Julia Grahn 6, Hanna Weinmar 5, Annica Sundqvist 3, Carin Bergdahl 2, Kriztina Klocsa 1.