Detaljplanen klar för Nylandsbäcken

Nu finns detaljplanen för Nylandsbäcken färdig till beslut i fullmäktige. Bodens kommun ska bygga en med järnvägen planskild förbindelse mellan väg 97 och Gamla Lulevägen i anslutning till PEAB-travet och Nylandsbäcken.

BODEN2011-11-30 06:00

Förslaget har varit utställt för samråd kring årsskiftet 2010/2011 och utställt för granskning hösten 2011. Inkomna synpunkter har inte helt kunnat beaktas. Gällande detaljplan för området medger en utbyggnad även med järnvägen planskild trafikled mellanväg 97 och Gamla Lulevägen. Trafikleden finns också medtagen i översiktsplanen. Då detaljplanen är från 1987 har kommunen beslutat att göra en ny prövning av förslaget.

Mellan bostadsområdena Södra Svartbyn och Torpgärdan och områdena väster om dessa finns en 4 kilometer lång barriär. Syftet är att bygga en led mellan Gamla Lulevägen och riksväg 97 som bryter barriären. Det medför enligt Bodens kommun kortare körsträckor totalt sett, förbättrad trafikmiljö för boende på delen genom Torpgärdan, förbättrad kommunikation mellan Torpgärdans Östra och Västra industriområden, kortare utryckningsvägar för Räddningstjänsten. I förslaget ingår också att bygga en med både järnvägen och Riksväg 97 planskild gång- och cykelväg i anslutning till den nya leden. Gång- och cykelvägen ansluts till befintliga vägar norrut mot centrum och söderut till industriområdet och vidare mot Sävast. Ärendet ska upp till fullmäktige för beslut under december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om