"Det låter märkligt", säger Lars Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan.
Den första och andra versionen är snarlika med undantag från att arbetsgivaren skrivit under den andra och gjort egna kompletteringar. Den tredje versionen som upprättades omkring tre månader efter den första är ändrad på flera väsentliga punkter.
– Det lagstiftningen säger är att arbetsgivaren ska anmäla arbetsskada när de får kännedom om att det har inträffat en arbetsskada. Det kravet finns, säger Lars Sjöberg.
Han bedömer det som självklart att man får uppgifterna i en anmälan från den skadade.
– Den som kan lämna uppgifter om händelseförlopp i anmälan och har kännedom om en arbetsskada är oftast den som skadas.
Det är arbetsgivaren som har skyldighet att göra anmälan och det som står förordningen om arbetsskadeförsäkring är att man ska samråda med skyddsombudet och att ombudet ska ha en kopia av anmälan.
– Det är självklart att man ska ha bra rutiner kring det här.
Lars Sjöberg får en beskrivning av Christian Hildebrandts fall.
Är det så här det ska gå till?– Nej, det låter ju märkligt om man upprättar flera anmälningar om samma sak med olika beskrivningar. I normalfallet finns det ingen anledning att lämna in flera anmälningar om samma sak, men det är inte detaljreglerat
Det bästa, enligt Lars Sjöberg, är att den som skadas och arbetsgivaren upprättar skadeanmälan tillsammans för det är då man kan få så mycket uppgifter som möjligt om händelsen och skadan som inträffat.