Hon har mycket svårt att förstå beslutet och tillägger att kommunen ju ska leva upp till utsagan om en levande landsbygd.
Så länge byggnaden stått kvar har byborna känt hopp. Den har stått tom, men kommunen har under flera år sedan stängningen bekostat uppvärmning. Driftkostanden har uppgått till 640 000 per år, enligt kommunen.
Turerna sedan skolan stängdes 2013 har varit många. Mimers Vittjärv AB ansökte redan då att få starta en friskola i Bredåker. Skolinspektionen uppgav att det måste finnas en lokal för att ett tillstånd skulle komma ifråga.
Utbildningsnämnden skrev i sitt yttrande att "den fastighet som hänvisas till i ansökan avser kommunen inte att vare sig hyra ut eller sälja". Det trots att politikerna på den förvaltning som ägde frågan inte ens diskuterat byggnadens framtid. Men till följd av nämndens yttrande drogs ansökan tillbaka.
Mimers ansökte ånyo 2017/18, men det blev avslag.
Nu kämpar Bredåkersgruppen för att behålla skolbyggnaden. Den ifrågasätter rivningen inte minst mot bakgrunden att kommunens skolutredning om den framtida skolstrukturen inte är klar.
De har överklagat rivningsbeslutet. Kommunen avvaktar inte domen, utan har upphandlat rivningen, som gick till Vägsäk AB. Avtalasvärdet är närmare 800 000 kronor.
Agneta och Kjell Andersson i Bredåker är rädda om byns skolbyggnad. Det finns många barn i byn som är i skolåldern och cirka 70 barn är mellan noll och fem år. Enigt Bredåkersgruppen har även flera unga familjer flyttat till byn.
– Jag förstår inte hur de tänker. Det kryllar av ungar, säger Agneta Andersson, som undrar vad det kostar att transportera alla elever runt om till olika skolor i Boden.
Kjell Andersson menar att alla kostnader måste fram och hävdar att kommunen redan i samband med beslutet om stängning redovisade falska kostnader i syfte att motivera sitt beslut.
– När de då redovisade kostnader för drift och underhåll vet jag med säkerhet att de sa att snöröjningen kostade 210 000 kronor. Men i själva verket kostade snöröjningen 20 000 kronor. Det finns flera saker som inte stämmer.
Även Bredåkersgruppen har ifrågasatt hur kostnaderna för renoveringen kan variera så stort. För någon månad sedan uppger de att kommunen sa att en renovering skulle uppgå till mellan sju och nio miljoner kronor, men på det senaste mötet presenterades helt nya siffror. Nu ska det kosta 60 miljoner kronor.
– Vad är det för något? säger Kjell Andersson och menar att syftet är detsamma som när skolan stängdes.
Känner du fortfarande så?
– Ja, och därför måste man få fram sanningen om kostnaderna. De har inte redovisat allt, utan bara det de vill redovisa. För de talar inte sanning och det står jag för. Det retar mig så fruktansvärt.
Agneta Andersson tycker det är förskräckligt att skolbyggnaden ska rivas.
– Skolan är byns framtid. Jag tror inte att den är i så dåligt skick att den inte ska gå att rusta. De säger att det är mögel och allt möjligt.
Kjell Andersson var en av de bybor som på måndagen mötte kommunens personal när den skulle tränga av vatten och avlopp i skolbyggnaden.
– Men de har bara fått order, säger Kjell Andersson och menar att rivningen är ett politiskt beslut.
Han har sökt kommunalrådet Claes Nordmark (S), utan att lyckas nå honom och funderar på att åka till stadshuset.
– De är ju folkvalde.