Dagislokal uppsagd - men förskolebarnen blir kvar

Bodens kommun har sagt upp lokalerna för Junibackens förskola två år i förväg. Moderatpolitikern Rigmor Åström förnekar att det skulle ha att göra med tömningen av Parkskolan.

Bodens kommun har sagt upp hyreskontraktet med Bodenbo för Junibackens förskola. Avtalet går ut först 2012. FOTO: Jimmy Lindmark

Bodens kommun har sagt upp hyreskontraktet med Bodenbo för Junibackens förskola. Avtalet går ut först 2012. FOTO: Jimmy Lindmark

Foto: Jimmy Lindmark

BODEN2009-10-15 06:00

Fastighetsägaren Bodenbo annonserar just nu ut fastigheten som tillgänglig från och med 1 oktober 2012 på sin hemsida.
Fastigheten är i dag inredd för två förskoleavdelningar men det finns även tillgång till parkeringsplatser, tillagningskök och kontorsutrymmen. Fastigheten kan enligt Bodenbo även anpassas till olika verksamheter.
Ingen flytt av verksamheten
Normalt, enligt kontraktet, är att Bodens kommun säger upp avtalet ett år i förväg, men nu gör man det två år i förtid.
- Vi har inga planer i dag på att flytta förskoleverksamheten. Det handlar om att vi inte är eniga med hyresvärden om vem som ska stå för vad i det underhåll som krävs för fastigheten, säger Rigmor Åström, barn- och utbildningsnämndens ordförande.
Det är dock inte okänt att Bodens kommun i dag jobbar hårt för att göra sig av med fastigheter som hyrs privat.
När Parkskolan stängs nästa sommar kommer skolbyggnaden att hyras ut. I dag finns sexårsverksamheten inrymd i en intilliggande byggnad som också kommer att bli ledig. Utöver dessa fastigheter så står kommunen också i dag med kallställda förskoleavdelningar på Prästholmen som kan nyttjas.
Klasser splittras
När barn- och utbildningsnämnden tog sitt hårt kritiserade beslut att stänga Parkskolan så innebär det framför allt ett hårt slag för Parkskolans internationella klasser som splittras. Tanken var att eleverna i den internationella klassen ska delas upp mellan Korpenskolan och Fagernäs skola.
- När vi tog beslutet så tog vi åt oss av kritiken och lovade undersöka var vi kunde placera de yngre barnen från parkskolans internationella klasser.
- I samma beslut lovade vi även se över upptagningsområdena för skolverksamheten. Detta eftersom det kommit signaler att barn som bor i Bodforsen, Bodsvedjan som i dag tillhör Parkskolans upptagningsområde hellre vill gå i Heden och Sävast, säger Rigmor Åström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om