Byggmax öppnar i Boden - efter ett års byggande

Äntligen. Efter ett års byggande öppnar Byggmax i Boden på onsdag. " Vi har ingen invigning utan öppnar bara grindarna i coronatider.Vi släpper in kunderna och håller de restriktioner som gäller", säger regionchefen Jens Kristoffersson, Byggmax.

Här är hela personalen. Högst upp syns platschefen Jennifer Panzare.  Nedanför henne står fr v Liam Pekkala Persson, Sanna Aidantausta och Alexander Wemmenhag. Det saknas två anställda på bilden.

Här är hela personalen. Högst upp syns platschefen Jennifer Panzare. Nedanför henne står fr v Liam Pekkala Persson, Sanna Aidantausta och Alexander Wemmenhag. Det saknas två anställda på bilden.

Foto: Lena Lefller

Boden2020-05-19 13:08

Det var bodensaren Henrik Bergdahl som lånade ut sin mark till etableringen och har hållit i byggprojektet. Sista tiden har Byggmax etableringsteam sett till att alla grejer kommit på plats. Byggmax hyr lokaler och mark och bemannar butiken med personalen. Boden blir den 113:e butiken som Byggmax öppnar i landet. Det blir en enkel invigning.

 – I coronatider öppnar vi bara upp grindarna. Normalt sett har vi ett kommunalråd på plats som inviger genom att såga i en planka och vi har korv och fika, säger regionchefen.

Byggintresset bland hemmabyggarna är högt i coronatider.

Finns det några restriktioner?

– Ja, kunder ska hålla avstånd vid handel. Vi har upplevt att vi inte haft 50 i butiken samtidigt, men vi får försöka hålla lite koll på det, säger Kristoffersson.

Boden blir en så kallad Byggmax Mini och är lite mindre än Luleåbutiken enligt regionchefen. Det innebär att man inte har samma utökade sortiment som finns på stora enheter. 

– Det räcker för att kunden kan göra de flesta projekt som man vill.  Om varan inte finns i Boden så är ju avståndet nära till Luleåbutiken, säger Jens Kristoffersson.

Dagen före öppningstiden cirkulerar det redan nyfikna bilister förbi bygghandelsplatsen.

– Vi har haft kunder inne men måste hänvisa till öppningsdagen. Många tycker det känns kul att vi ska öppna och intresset verkar stort, säger platschefen Jennifer Panzare.

Hon rekryterades från Byggmax där hon jobbat i tre år.

– Det blir en befodran att bli chef och ska bli roligt, säger hon.

Enligt Kristoffersson anställs säljare som har ett intresse för det som Byggmax säljer. Alla sex anställda, fyra kvinnor och två män, är deltidsanställda och det har att göra med butikens öppettider.

– Så är det på alla våra butiker, säger han. 

Byggmax etablering i Boden har skapat nya arbetstillfällen till orten.Tre som fått jobb på bygghandeln är bodensare och övriga kommer från Råneå och Sunderbyn.

– Vi hade 300 sökande till butiksjobben. Byggmax är ett stort bolag och en stor koncern. Ju mer lokal förankring vi kan få desto mer känsla får man för Bodenbutiken och enheten. 

– Personalen skapar kontakter och det är ett signalvärde och betyder mycket för oss att tillsätta de som själva bor på en lokal ort, säger Jens Kristoffersson.

Platschefen Jennifer Pantzare har tidigare jobbat som anställda på Byggmax i Luleå. "Jag bor i Sunderbyn och ska pendla till arbetet".
Platschefen Jennifer Pantzare har tidigare jobbat som anställda på Byggmax i Luleå. "Jag bor i Sunderbyn och ska pendla till arbetet".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!