Byggbolaget storsatsar i Boden: 300 nya bostäder

Lindbäcks Bygg och BoKlok samverkar i ett byggprojekt i Boden. Det handlar om Tjärnbacken där man träffat ett markanvisningsavtal med kommunen. Det blir 300 bostäder, både flerbostadshus och radhus på tomten.

David Sundström, sffärsområdeschef Lindbäcks Bygg.

David Sundström, sffärsområdeschef Lindbäcks Bygg.

Foto: Lena Leffler

Boden2023-03-23 17:38

Företagen vill vara med på Bodens tillväxtresa och den pågående samhällsomställningen där bostadsbyggandet är centralt. Markanvisningsavtalet innebär för byggherrarna att man under en begränsad tid har ensamrätt (option) på området för exploatering. Planerna visar på ett område med både flerbostadshus och radhus, där man satsar på totalt 300 bostäder, allt med ett uttalat fokus på hållbart samhällsbyggande. 

För att processen ska tas vidare krävs bland annat en ny detaljplan för Tjärnbacken som har ett vattennära läge intill Bodån. I närområdet finns redan befintliga parkområden och nybyggd förskola. 

– Det känns otroligt spännande med Lindbäcks och BoKloks förslag med ett varierat bostadsbestånd med insprängda gröna och sociala ytor intill attraktiva parkmiljöer där man också valt att bevara delar av den befintliga miljön. Tjärnbackens fina läge gör att det här kan bli ett av Bodens absolut mer attraktiva bostadsområden, säger Lars Andersson, plan- och exploateringschef.

– Vi tackar Bodens kommun för förtroendet och är glada att kunna bidra till den viktiga samhällsutvecklingen som sker i norra Sverige. Tillsammans är man starkare och vårt samarbete kan ge ett bostadsområde med många fina kvalitéer. Platsen i korsningen mellan Sveavägen och Bodån har viktiga värden som vi med omsorg vill utveckla, säger David Sundström, affärschef på Lindbäcks Bygg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!