Brevet förfalskat

S-politikern Britt-Marie Loggert-Andrén har polisanmält att någon svartmålat Bodens näringslivschef Jeanette Nilsson i hennes namn.- Det känns fruktansvärt olustigt och är ett påhopp både på mig och näringslivschefen.

Den socialdemokratiska politikern Britt-Marie Loggert-Andréns namn har förfalskats i en insändare som nått NSD." Jag tycker det är bedrövligt att mitt namn används för att hoppa på näringslivschefen."FOTO: Lena Leffler

Den socialdemokratiska politikern Britt-Marie Loggert-Andréns namn har förfalskats i en insändare som nått NSD." Jag tycker det är bedrövligt att mitt namn används för att hoppa på näringslivschefen."FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-09-09 06:00
NSD kontrollerade en insändare och fann att Britt-Marie Loggert-Andréns namnunderskrift hade förfalskats. Insändaren tar upp anklagelserna i sommar mot Bodens näringslivschef Jeanette Nilsson där dessa avfärdades offentligt av "hela det manliga garnityret från moderater till vänsterpartister.( se faktaruta)
Lugnet lade sig sedan och näringslivschefen kunde andas ut.
Bestört
I den falska insändaren sägs att "ytterligare ett brev har kommit in i somras som rör näringslivschefen, denna gång till kommunrevisorerna, som inte diarieförts. I brevet utvecklas de oegentligheter som näringslivschefen anklagas för."
- Jag blir helt bestört och alldeles matt. Det känns synnerligen olustigt att man skickar in en insändare i mitt namn för att misskreditera både mig och Jeanette Nilsson som förvaltningschef på näringslivsförvaltningen där jag själv jobbar, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Polisanmäld
I insändaren anklagas också revisorerna för att mörklägga fakta och inte göra sitt jobb.
- Det är ett jädra påhopp att jag skulle ligga bakom det här. Är man fritidspolitiker är man en offentlig person, vilket gör det lätt att få tag på mitt personnummer och min adress. Det är klart jag funderar på varför just jag och varför någon skulle vilja mig illa, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Den falske skribenten går under signaturen "Whistleblower". Det är ett engelskt begrepp för en person som anmäler brott, korruption eller andra oegentligheter, och som i vissa fall löper risk att straffas för detta.
- Jag har polisanmält insändaren men enligt polisen är det inte stor chans att få tag i den som skrevden.Jag ville ändå göra en anmälan för att jag känner mig kränkt som person.
Hon tycker det är fegt av insändarskribenten att inte stå för sina åsikter.
- Det är ynkligt. De gånger jag skriver en insändare så skriver jag under med mitt namn, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Brevet till revisorerna antyds också ha mörklagts för att kommunledningen är "livrädd för att sanningen ska komma fram".
- På något sätt antyds det mellan raderna att brevet skulle vara skrivet av en socialdemokrat. Då misstänkliggör man också mitt parti, att vi skulle smutskasta andra.
Informerad
Britt-Marie Loggert-Andren har informerat Jeanette Nilsson om brevet. NSD har sökt Nilsson, men hon är på tjänsteresa.
- Hon tyckte det var fult gjort och var glad att det gjorts en polisanmälan. Brevet skulle hon ta upp med näringslivsstyrelsen, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Bakgrunden

I juli skakade ett anonymt brev om politiker och företagare i Boden. I brevet krävdes bland annat att näringslivschefen Jeanette Nilsson skulle avsättas. Brevet gick till politiker, både i den styrande alliansen och oppositionen, men även till privatpersoner. I brevet anklagades bland annat Nilsson för att inte fatta några beslut och bryta mot kommunens upphandlade ramavtal. Något hon bestämt tillbakavisat i NSD. Nilsson fick också stöd från Näringslivsstyrelsen, Svensk handel, Boden turism, Företagarna och politiker som fördömde det anonyma brevet och ansåg att hon gjorde ett bra jobb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om