Brännastrand ska få längre utesäsong

Henrik Lindström tar över Brännastrand. Han kommer att satsa mer på en restaurang där huvudinriktningen ligger på sommarmånaderna.- Jag återgår till samma vinnande koncept som när stället öppnades 2006, säger han.

Henrik Lindström.

Henrik Lindström.

Foto: Fredric Lundqvist

BODEN2010-04-25 06:00
Henrik Lindström är nu tillbaka i restaurangbranschen efter att ha tidigare drivit Restaurang MS Bränna tillsammans med Magnus Nilsson.
- Jag slutade som delägare på grund av allergi. Jag kan fortfarande inte göra alla sysslor i restaurangbranschen men driva företag går bra, säger Henrik Lindström.
Mer däckyta
Han har köpt fastigheten som varit ute till försäljning av Magnus Nilsson och är ensamägare av bolaget Brännastrand fastigheter i Boden AB som ska driva verksamheten.
I dag har restaurangen en yta av 400 kvadratmeter med dels en huvudbyggnad, dels en uteservering - som man kan kalla däck -mot vattensidan.
Henrik Lindström vill på grund av det fina strandläget satsa på uteserveringen under sommarmånaderna. Han därför beställt ombyggnationer innan stället öppnar för säsongen den 2 juni.
I dag har restaurangen 60 sittplatser inomhus och 160 sittplatser utomhus.
- Utsikten är ju magnifik mot vattnet för restauranggästerna. Det blir en uteservering och en veranda med utetak för att man ska kunna sitta ute sent på hösten.Vintertid kommer givetvis stället att drivas som matservering, säger Henrik Lindström.
Ökat utbud
Han hoppas kunna utöka utbudet av nöjen och aktiviteter inom Brännstrandsområdet.
- Det handlar om att under några helger per år skapa ett "festområde" som inkluderar utescenen (elefantörat) där lokala och kända artister underhåller. Vi är tillbaka till det ursprungliga konceptet vilket känns bra, säger Henrik Lindström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om