Bodensare tar över som ny chef för First Camp

Anna Hansson, ny chef för First Camps anläggning i Boden.
Anna Hansson, ny chef för First Camps anläggning i Boden.

Anna Hansson har utsetts till ny destinationschef för First Camps anläggning i Boden." Ett spännande uppdrag. För mig som gillar serviceyrket känns det helt rätt", säger hon.

Boden 6 april 2021 09:30

Anna Hansson sökte inte chefstjänsten utan en traineetjänst på First Camps anläggning i Luleå. Hon blev då uppringd av en av cheferna för intervju.

– Jag fick svara på en massa frågor och sedan kom det ännu fler. Det kändes lite konstigt eftersom jag bara sökt en traineetjänst men fick frågor som en destinationschef skulle ha men jag svarade på allt. Det blev några sidor. Jag fick då veta att man tillsatt traineetjänst och att man istället ville ha mig som chef. Jag frågade då på vilken anläggning men fick ett kryptiskt svar att jag skulle läsa pressmeddelande nästkommande dag, säger Anna Hansson.

Det visade sig att First Camp köpt Bodens Camping och Bad, så Anna skickade ett grattis till chefen som intervjuat henne. Hon blev då kallad till flera intervjuer med tre regionchefer som även kollade upp hennes referenser.

– Jag blev sedan erbjuden jobbet som destinationschef i Boden av min chef, Dalila Hamzic  som sitter i Karlstad. Jag blev lite chockad först men jätteglad naturligtvis. Jag bestämde mig ganska snabbt att tacka ja.

– Jag tycker att First Camp, som är störst i Norden, verkar ha en jättefin teamkänsla och tror det här jobbet kommer att passa mig.  Jag är social, gillar att träffa människor, ge bra service och tycker om struktur, ordning och reda.

undefined
First Camps anläggning ligger vackert till bredvid Bodträsket.

Skälet till att hon fått jobbet är att ledningen imponerats av hennes tidigare chefskap på stora asylboenden.

– Det är samma tänk, fast vi har campinggäster som är här på semester. Alla ska tas om hand på bästa sätt.

I dag jobbar två personer på vaktmästeriet, en anställd på städet och man kommer att tillsätta en receptionist på campingen i Boden. Under påskhelgen ska Anna Hansson sitta och gå igenom ansökningar på den sommarpersonal som First Camp behöver anställa. Hur många som kommer att jobba beror på vilka restriktioner som är aktuella när campingsäsongen drar igång.

– Det finns ju två scenarion i dagsläget.  Nämligen en grundbemanning om vi har färre gäster som föregående sommar eller om det blir samma beläggning som för två år sedan. Mycket hänger på om norrmännen kommer och då har vi en plan för det också. Bodens och Luleås anläggning ska också hjälpas åt och stötte varandra vad gäller personalbemanningen.

För Anna Hansson som bor i Buddbyn känns det också skönt att få ett arbete i den stad som hon bor i. Campingen är idag vackert belägen vid Bodträsket.

– Nu har jag bara åtta kilometer till jobbet så jag kommer att cykla. Det känns bra att ha jobbet så pass nära. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa