Bodens vattenfestival

Kampanjen "Varannan vatten" är tillbaka på Boden Alive.- Förra året blev det succé, säger Toril Johansen, projektledare.

"Varannan vatten" är en kampanj som haft framgång vid Boden Alive. Det noteras med belåtenhet av Elisabeth Lundström och Toril Johansen från arrangörerna och krögaren Hung Nguyens.FOTO: leif hammarström

"Varannan vatten" är en kampanj som haft framgång vid Boden Alive. Det noteras med belåtenhet av Elisabeth Lundström och Toril Johansen från arrangörerna och krögaren Hung Nguyens.FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-06-27 06:00
Det handlar om att få folk att dricka smartare och därmed må bättre. Tanken är att man ska komplettera drickandet av alkohol med att även dricka vatten.
- Det är jättebra. Folk dricker mycket vatten. Vi får fylla på hela tiden, säger Hung Nguyen, som är en av krögarna på Boden Alive.

Toril Johansen menar:
- Dricker folk även vatten då stannar de också ute längre.

"Varannan vatten" kommer ursprungligen från Gotland. Nu har Luleå kommun tagit initiativ att köpa in kampanjen och startat ett nätverk med Landstinget och Luleå Energi samt kommunerna i Boden, Piteå, Kiruna, Älvsbyn, Jokkmokk och Överkalix.
- Det är bra att det uppmärksammas. Då blir folk medvetna om att dricka vatten, säger Elisabeth Lundström från Boden Alive.

Boden Alive använde sig av kampanjen första gången vid festivalen ifjol och resultatet gladde de ansvariga.
- Jag kan inte verifiera det, men det har berättats för oss att Boden Alive hade bästa resultatet av alla arrangörer. Det känns givetvis jättebra och det var självklart att vi skulle gå vidare i år, säger Toril Johansen.

Boden Alive har i alla nio år samlat massor av folk - ifjol kom det över 50 000 - men enligt Toril Johansen har det aldrig varit några problem med alkoholförtäringen.
- Vakterna brukar alltid säga att det varit lugnt och vi är ingen ölfestival. Vi har inga öltält, istället restaurangtält. Fokus ska vara på mat och musik.

Festivalgästerna har tillgång till vattnet - som givetvis är gratis - både i restaurangtälten och ute på området. Förra året gick det åt en kubikmeter vatten per kväll. Det torde inte bli mindre i år. Boden har haft sommarens hittills varmaste dagar i veckan och värmen lär ska stanna i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om