Bodens rödgröna: "Humanare politik"

Laget framför jaget. Så lyder budskapet från Bodens nya politiska ledning " De rödgröna". - Vi står för en humanare politik. Konstruktiv kritik från personalen ska välkomnas, inte bestraffas, säger Bosse Strömbäck (V).

Bosse Strömbäck, Catarina Ask och Tobbe Lidberg.

Bosse Strömbäck, Catarina Ask och Tobbe Lidberg.

Foto:

BODEN2010-11-11 17:11
Torbjörn Lidberg (S) var det enda heltidsanställde kommunalrådet på torsdagens gemensamma presskonferens fast de kommer bli tre råd . V har fått första vice ordförande i kommunstyrelsen som är oarvoderad. Det kompenseras dock upp av att den som väljs på den posten blir också näringslivstyrelsens ordförande på 50 procent arvode . Mest troligt är väl att uppdraget går till gruppledare Bosse Strömbäck men vänstern väljer sin kandidat först på söndag.
Mp som får andre vice kommunalrådsposten på 30-procentigt arvode har egentligen bara en valbar kandidat nämligen gruppledaren Catarina Ask ensam idag i fullmäktige.NSD tippar hon får en nämndsordförandepost. Miljöpartiet väljer klart först på måndag.
- Jag kan förstå att folk kanske reagerar på att vi har tre kommunalråd som alliansen men det blir inte lika dyrt. Sedan är det en bra arbetsordning och innebär att vi slipper en del beredningsarbete om partierna är överens, säger Bosse Strömbäck (V).
Han tycker att alliansen lämnat efter sig en god ekonomi vilket gör det lättare att ta över och styra Boden. De "rödgröna" verkar rörande överens om det mesta och kommer att jobba fram en separat politisk agenda för respektive nämndområde som utgör grunden för kommande strategiska planer under mandatperioden.
- Jag tycker faktiskt att vi har en väldigt god stämning i laget och alla partier är lika betydelsefulla, säger Torbjörn Lidberg och Bosse Strömbäck.
Uranbrytning i kommunen kommer inte att tillåtas, enligt partierna. Ett bra utbud av kultur- och fritidsmöjligheter är viktigt. Barn och skolungdom kommer erbjudas att få gratis på museér. Havremagasinet hoppas även de "Rödgröna"kunna utveckla till ett Bodens kulturcentrum.
- Vi ska även utveckla näringslivsklimatet ytterligare och lägga en stabil grund för den kommunala skolverksamheten, säger Torbjörn Lidberg (S).
Läs mer i fredagens NSD.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om