Bodens RK bjöd på show

Bodens Ridklubb bjöd in till julshow – och det blev en sprakande fest.

Lagen från duellhoppningen. Bodens RK som Barbie och Ken, och Bodens Tävlingsryttarsällskap som Cowgirls.

Lagen från duellhoppningen. Bodens RK som Barbie och Ken, och Bodens Tävlingsryttarsällskap som Cowgirls.

Foto: Bodens Ridklubb

Boden2017-12-21 07:00

Året närmar sig slutet.

Då är det även dags för tradiontionella arrangemang som Bodens Ridklubbs julshow den 9 december, som blev en fantastisk tillställning.

Det var fullsatt på läktaren när showen drog igång.

Det bjöds på fart, fläkt och julstämning från början till slut.

– Ridinstruktörerna inledde med ett nummer där de agerade nybörjare och verkligen bjöd på sig själva, säger Catharina Knutsson, kommunikationsansvarig i Bodens RK.

Många roade skratt hördes på läktaren framförallt av de unga rideleverna.

Sen blev det duellhoppning i lag som även tävlade om bästa förklädnad. Den gästande ryttaren Elisa Thorell bjöd på en rafflande höjdhoppning där hindret höjdes från 90 centimeter upp till 140 centimeter som dessutom hoppades barbacka, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Årets stallbästis, årets stallkompis och årets eldsjäl, fick ta emot pris.

Det nummer som rev ner mest applåder under kvällen var nog i alla fall ”Stallpapporna”. De bjöd verkligen på show då de framförde en fantastisk käpphästkadrilj med skritt, tölt och flygande pass på sina islandskäppisar.

– Publiken tjöt av skratt, säger Knutsson.

Jjublet visste inga gränser. Papporna var mycket nöjda med sitt framträdande och utlovar ett ännu större nummer till nästa år.

Kvällen avslutades på traditionsenligt vis med luciatåg på ridskolans ponnysar och hästar i det nedsläckta ridhuset. Barnen bjöd på skönsång och inte ett öga var torrt hos alla föräldrar och släktingar som kommit denna lördagskväll för att se showen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om