Bodens nya modeaffär lockade många

I går öppnade ännu en stor klädaffär i galleria Enter. Trycket var stort inför invigningen.- Jag har väl väntat en timme här utanför. Det lönar sig att vara först, säger Ellen Broström, 19.

Först in, men inte kanske inte ut. Lite behärskad rusning var det i alla fall när butiken Hennes i Boden öppnade. En efterlängtad premiär för många bodensare. FOTO: Lena Leffler

Först in, men inte kanske inte ut. Lite behärskad rusning var det i alla fall när butiken Hennes i Boden öppnade. En efterlängtad premiär för många bodensare. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-03-29 06:00
Bland besökarna fanns bodensare i alla åldrar från mammor med barnvagnar, tonåringar till pensionärer. Alla ville ta en titt på Bodens nya modeaffär H&M. Ellen Broström kom in på femte köplatsen tillsammans med kompisen Sanna Holmbom. Så vänninorna fick varsitt presentkort på 200 kronor vilket delas ut till de 200 första besökarna.
Breda gångar
- Jag tycker att H&M har ett bra prisläge. Affären har mycket kläder som jag gillar. Därför kommer jag nog att handla i Boden när butikskedjan finns här, säger Ellen Broström.
Linda Åström hade med sig barnvagnen in i butiken. I den låg hennes fyra månader gamla son Axel.
- Roligt för Boden att få hit butikskedjan. Jag tycker att utbudet verkar bra. Det bästa är att affären har breda gångar mellan klädhyllorna så man tar sig fram med barnvagnen. Det är ett plus, säger hon.
Tal med snapsvisa
I varsitt hörn av butiken stod kommunalrådet Olle Lindström och H&M Sverigechef Pär Johanson och myste.
- Äntligen skulle jag kunna utbrista. Innan affären öppnade höll jag ett litet tal som är byggt på snapsvisan "Nu har vi väntat, länge nog, länge nog, länge nog." Ungefär så känns det. Det är bara att gratulera bodensarna, säger kommunalrådet Lindström (M).
Även Sverigechefen Pär Johanson är nöjd med butikens slutliga utseende och premiären.
- Vi har i dag åtta anställda i butiken som kommer från Boden-Luleå-området. Alla som kommer hit verkar vara glada och lyckliga vilket känns kul. Då är jag också nöjd, säger Johanson.
En som lyckats få jobb på hemmaplan är bodentjejen Jenny Johansson, 22. Hon jobbade tidigare på H&M i Luleå.
- Nu slipper jag pendla vilket känns skönt. Jag är yngst av alla anställda i butiken. Jag och en annan anställd tar hand om skyltningen vilket är superkul.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om