Bodens kommun stäms av bolag

Bodens kommun stäms av Refa Meida Sweden AB för att man vägrar betala annonsplatser för drygt 20 000 kronor.- Den kvinnliga telefonsäljaren vilseleder den kommunanställde. Han saknar behörighet att göra affären, säger kommunjuristen Daniel Berg.

BODEN2010-04-25 06:00
Refa Media Sweden AB har lämnat in stämningsansökan till Luleå tingsrätt. Av sakframställan framgår att bolaget säljer annonsplats till företag som har certifikat.
Inspelat telefonsamtal
Företagets kvinnliga säljare har ringt upp Bodens kommuns arbetsplats SAVO och frågat en tjänsteman där om kommunen är intresserad av att köpa en annonsplats. Vid försäljningen spelades samtalet in och gäller härmed som avtal.
Refa Media Seden hävdar att den intervjuade personen ifråga svarat att han har befogenhet att ingå avtal och yrkar att begärd ersättning ska betalas.
Bodens kommunjurist, Daniel Berg, hävdar motsatsen och nekar till betalning efter att ha lyssnat på den inspelade cd-skivan. Kommunjuristen anser att den kommunanställde saknar behörighet att göra den här typen av beställningar.
- Den kvinnliga säljaren lämnar också som svar på en fråga i samtalet vilseledande uppgifter att kommunen sedan tidigare finns med Isonett där annonsen skulle placeras. Det felaktiga svaret har sedan varit avgörande för hur den anställde svarat, säger Daniel Berg.
Han har själv slagit i kommunens ekonomisystem som visar att kommunen inte tidigare gjort någon betalning till det aktuella företaget.
- Det är en vanlig försäljningsmetod att vilseleda. Det är en varningsklocka för alla kommunanställda när det kommer den här typen av samtal, säger Daniel Berg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om