Bodens Karateklubb skördade DM-medaljer

Bodens Karateklubb deltog på Övre Norrlands Karate-DM, som i år anordnades av Guldstaden Shotokan Karateklubb i Skellefteå.

Medaljgänget. Bodens guld-gäng på karate-DM 2017 i Skellefteå (från vänster till höger): Theo Nordström, guld i kata herrar kadett, Engla Jansson, guld i lagkata 10-13 år, Tea Olsson, guld i lagkata 10-13 år, Elvira Walter, guld i kata flickor 10 år, Nora Walter, guld i lagkata 10-13 år, kata flickor 13 år och kumite flickor 13 år, Oliva Steen, guld i kumite damerj junior -61.

Boden2017-12-14 07:00

Sju barn och ungdomar deltog från Bodens Karateklubb och alla lyckades ställa sig högst upp på prispallen skriver klubben i ett pressmeddelande.

Först ut tävlade Nora Walter, Tea Olsson och Engla Jansson tillsammans i lagkata 10–13 år, där de i finalen vann över Inyon Karateklubb, Piteå. Första guldmedaljen var därmed bärgad.

Med blodad tand fortsatte Engla att knipa en silvermedalj i kata flickor 10 år, där hon i finalen mötte klubbkamraten Elvira Walter som därmed vann en fin guldmedalj.

Tea och Nora fortsatte även de att erövra medaljer i kommande klasser. Tea vann brons i både kata flickor 13 år och kumite (fighting) flickor 13 år. För Nora gick det ännu bättre som vann båda dessa klasser och kom därmed att ha med sig tre guldmedaljer i bagaget från tävlingen.

På eftermiddagen fortsatte tävlingen för klubbens ungdomar. Theo Nordström vann övertygande Kata Herrar Kadett (14–15 år) med katorna Seinchin och Ni Pai Po, även känd som Vita tranan.

Olivia Steen, 16 år, gjorde comeback på detta DM efter ett drygt halvårs träningsuppehåll. Steen tog en fin silvermedalj i klassen Kata Damer Junior i final mot Nova Pernetun, Guldstaden Shotokan. För första gången tävlade Steen även i klassen Kata Damer Senior där hon placerade sig på en bronsplats.

I klassen Kumite Damer Junior -61 vann Steen ytterligare en medalj, och då av ädlaste valör, när hon i finalen övertygande vann mot Tyra Johansson, Guldstaden Shotokan.

– Det är svårt att få bättre resultat från ett DM än så här. Alla klubbens tävlande har en bra utvecklingspotential och det ska bli kul att följa våra fina barn och ungdomar i deras fortsatta karateutveckling, säger Bodens coach Fredrik Walter.

– Vid sidan av de glädjande sportsliga framgångarna har vi riktigt skojigt tillammans när vi är iväg och tävlar, vilket är nog så viktigt, tillägger Walter.