Boden prisades för sitt stöd till föreningar

Boden är utsedd till föreningsvänligaste kommun. Ett stark motivering kan ha varit nolltaxan som infördes 2020 för föreningar i idrottshallarna."Det är kul att vårt samarbete med föreningarna lyfts fram, säger Alf Wennskog, Föreningsservice.

 Alf Wennskog, är ansvarig för Föreningsservice.

Alf Wennskog, är ansvarig för Föreningsservice.

Foto: Lena Leffler

Boden2021-02-14 17:30

Den som delar ut priset är Sveriges Föreningar som är en rikstäckande organisation. Alf Wennskog är ansvarig för Föreningservice på Bodens kommun som beslutar om verksamhetsstöd och arrangemangsstöd. På uppdrag av kommunledningen skrev man ihop en nomineringstext och skickade in till organisationen i december 2020.

– Vi fick sedan reda på att vi vunnit i början av februari. Vi är jätteglada över utnämningen. Största utmaningen under 2020 har varit att hitta olika sätt att stödja föreningarna ekonomiskt. Vi har ju fått trolla med knäna lite grand för vi har inte fått några extra medel från fullmäktige eller staten.Istället har vi fått använda de medel vi har och tänka lite kreativt, säger Wennskog.

Dit hör nolltaxor, att inte ta betalt från föreningar som kan träna trots pandemitider.

– Vi har inte heller krävt tillbaka medel för verksamhetsstöd eller arrangemangsstöd trots utebliven verksamhet.

Första gången priset delades ut var 2010 och nu hamnar det i Boden för första gången, men kanske inte den sista. Det dröjer dock till senare delen av 2021 innan själva utmärkelsen "Gyllene koppen" delas ut.

– Det blir väl aktuellt då att bjuda upp föreningen till Boden och ha någon ceremoni när priset tas emot. Givetvis vill vi ha med föreningarna som är grunden till att vi fick det, säger Alf Wennskog, Bodens kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!