Boden lägger ned barn- och fritidsprogrammet

Intresset har minskat och arbetsmarknaden är begränsad - därför läggs barn- och fritidsprogrammet i Boden ned. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden vid torsdagens sammanträde.

BODEN2009-10-03 06:00
Men nämnden var inte enig. Socialdemokraterna ville ha kvar programmet och lägga in det i häst- och travutbildningen. Vänstern yrkade på återremiss alternativt avslag.
4 Mål och inriktning för Musikskolan diskuterades. Målet är att minst 30 procent av det totala antalet elever i årskurs 4-9 ska erhålla instrumentalundervisning - oavsett vem som är huvudman.
4 Elever som förlorar eller skadar färdbevis måste betala efter första tillfället om man går i årskurs 6-9 eller gymnasiet. Kostnad: 50 respektive 150 kronor.
Förhandling
Förskola - årskurs 5 slipper betala första gången, därefter blir avgiften 50 kr per kort.
4 Frågan av avveckling av skolpsykologerna har gått till central förhandling. Den skulle behandlas vid veckans sammanträde, men togs bort från dagordningen.
Extern upphandling
Den planerade avvecklingen beräknas ge en besparing på en halv miljon och tanken är att psykologtjänsterna i framtiden ska tillsättas genom extern upphandling.
4 Kommunen beräknas spara 2,2 miljoner på nya avståndsregler för skolskjutsar inom grundskolan från läsåret 2010-11. För förskola- årskurs 3 blir de nya reglerna 2 km, för årskurs 4-5 3 km och årskurs 6-9 5 km.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om