Boden bästa företagsklimatet i Svenskt näringslivs enkät

Boden har det bästa företagsklimatet i hela länet. Det visar Svenskt näringslivs enkät.- De andra kommunerna borde åka på studiebesök för att se hur man jobbar framgångsrikt i Boden, säger Jan Nordström, Svenskt näringslivs regionchef.

Svenskt näringslivs Jan Nordström, näringslivs- och utvecklingschef Jeanette Nilsson och näringslivsstyrelsens ordförande Bosse Strömbäck (V) gläds över att Bodens kommun har bästa företagsklimatet i Norrbotten.

Svenskt näringslivs Jan Nordström, näringslivs- och utvecklingschef Jeanette Nilsson och näringslivsstyrelsens ordförande Bosse Strömbäck (V) gläds över att Bodens kommun har bästa företagsklimatet i Norrbotten.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-02-01 16:39

Varje år gör Svenskt näringsliv en enkät bland företagarna i Sveriges 290 kommuner om hur de tycker att samarbetet med fungerar. Utifrån svaren, samt statistik som kommunalskatt med mera, görs sedan en rankning av kommunerna. I länet fick 3000 företag enkäten och hälften svarade.

Toppsiffra för Boden

Bodens kommun som betygsattes av 109 svarande företag i branschen handel, transport och bygg fick ett jättebra resultat och var snäppet bättre än 2010 vilket räckte till första platsen bland länets 14 kommuner. En fjärdedel av de svarande var kvinnliga företagare. Bedömningsskalan är 1-6 och Boden fick medelvärdet 4,5, jämnfört med fjolårets 3,8. Siffran fyra är bra och siffran 5 är mycket bra om man vill veta vad kommunens medelvärde innebär.

- För att få högsta potten måste alla företagare ge det betyget så det är svårt. Det är verkligen positiva siffror för Boden och det bästa som kommunen haft. I de övriga kommunerna ligger siffran på 3,4-3,5, säger Jan Nordström, Svenskt Näringslivs regionchef.

Näringslivs- och utvecklingschefen Jeanette Nilsson och näringslivsstyrelsens ordförande Bosse Strömbäck (V) är stolta över att Boden har länets bästa företagsklimat.

- Fantastiskt roligt. Det känns ju som ett bra signalvärde i Sverige när Boden vill ha hit företag att vara bäst i länet.

- Jag tror en del av framgången beror på att det hela tiden funnits stor politisk enighet i näringslivsfrågorna. Jag tror att alla kommuner kan del av varandras kompetensutveckling, säger Bosse Strömbäck.

Läs mer i onsdagens NSD.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om