Blodig mobiltelefon kan lösa inbrott

Blodspår i soprummet och en kvarlämnad blodig mobiltelefon. Men även två bortslängda ljuslyktor och corona-munskydd på parkeringen. "Det borde finnas vissa dna-spår efter ridhustjuvarna", säger Paulina Mannberg, verksamhetsledare på Bodens ridklubb.

Paulina Mannberg, verksamhetsledare på Bodens Ridklubb.

Paulina Mannberg, verksamhetsledare på Bodens Ridklubb.

Foto: Lena Leffler

Boden2020-12-29 17:00

Natten mot juldagen gjordes ett inbrott på Bodens ridklubb. Fotspår från en större och en mindre person, ett utrivet soprum, blodspår och viss ridutrustning som fattas. Verksamhetschefen Paulina Mannberg har tidigare intervjuats efter klubben lade ut inbrottet på sin facebooksida.

– Nyheten spreds snabbt vilket är bra. Ju fler som känner till inbrottet, större chans att det kommer fram mer information som kan hjälpa till att lösa inbrottet, säger Mannberg.

De fynd som gjorts har överlämnats till polisen.  Vid inbrottet har tjuvarna öppnat hästägares skåp där hästgrejer stulits.

– Utifrån det stulna som borstar, pälsglans verkar det som man varit ute efter grejer till en häst hemma. Det har också stulits en dressyrsadel och lädertummar av märket Tärnsjö. Tjuvarna hade också gömt en massa hästgrejer i en 30 kilos säck med kattfoder som blivit kvar. Däremot fick man med sig en "skithink", säger Mannberg.

Det som hittats efter tjuvarna är två ljuslyktor slängda i en snöhög på parkeringen samt ett munskydd som kan ha ramlat ur deras bil. 

– När vi synade soprummet där man rivit ut glasflaskorna såg vi även blodspår som om någon skurit sig på flaskor i soprummet. Det låg också kvar en nedblodad telefon som är omhändertagen. Så här känns det som om polisen har en del dna att gå på, säger Mannberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!