Björknäsbadet öppnade rekordtidigt

BODEN. Björknäsbadet slog upp portarna på torsdagen och så tidigt som den 5 juni har man aldrig öppnat.- Klart vi har längtat, säger Gustav Eriksson, 12, och Kent Nystedt, 11.

Foto:

Boden2008-06-05 15:53
De berättar att de var på plats redan klockan tolv, men badet öppnades inte förrän timme senare.
- Då blev vi lite sura. Men det gick bra att vänta och det blev extra roligt att hoppa i vattnet, säger Kent.
Gustav och Kent var inte ensamma om att längta. Chefen Peter Wallin berättar det ringlade en 200 meter lång kö utanför kassan strax före klockan 13.
- Men vi fick inte igång kassan och då frågade jag om de kunde tänka sig att vänta i fem minuter och sedan bara betala 20 kronor för att bada. Jag fick ett rungande ja till svar.
Kassan kom inte igång förrän en stund senare och säsongens första gäster kunde nyttja det rabatterade priset.
- Vi har aldrig badat så här tidigt, men vi brukar ofta bada här. Det bästa med badet är att det är så fint, säger Gustav och Kent.
Rekordtidig start alltså - men Peter Wallin berättar att man redan för tre veckor sedan planerade att öppna just den här helgen.
- Visst handlar det om hyfsad timing. Vi valde helgen för att det händer så mycket i Boden. Samtidigt handlar det givetvis om tur.
Wallin berättar att det brukar ta cirka tre veckor att rengöra, fylla bassängen och sedan köra igång hela anläggningen.
- Jag hoppas ha 100 extra husvagnar på plats natten mellan fredag och lördag. Campingen är öppen hela året, men idag är det första gången vi har stora servicehuset öppet.
Björknäsbadet bjuder inte på några nya attraktioner, men däremot har man byggt ut butiksdelen, öppnat en glasskiosk och köpt in en grill.
Ifjol hade Björknäsbadet cirka 40 000 besökare. Rekordet ligger kring närmare 60 000.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om