Becksvart vägsträcka väcker oro

Vägen är livligt trafikerad och saknar belysning. - Det är skandal. Ska ett barn behöva bli ihjälkört innan det händer något, säger Åke Wasikkaoja, 65, från Heden utanför Boden.

Vägen från Heden till Trångfors är mörk, men också livligt trafikerad. Åke Wasikkaoja är rädd att en olycka ska hända. FOTO: leif hammarström

Vägen från Heden till Trångfors är mörk, men också livligt trafikerad. Åke Wasikkaoja är rädd att en olycka ska hända. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2008-11-11 06:00

Wasikkaoja är irriterad över förhållandena på den 800 meter långa vägsträckan från Hedenkorsningen till Trångfors. Han är rädd att det ska hända en olycka.
- På eftermiddagarna och kvällarna är det becksvart. Folk promenerar efter vägen, man cyklar och rastar hundar. Samtidigt är biltrafiken livlig. Det har också blivit mera militär trafik sedan man byggt garage nedanför Slumpberget.
- Ska det behöva hända en svår olycka? Är det prestige mellan Bodens kommun och Vägverket, som gör att det inte händer något?
Nyligen grävde kommunen ner fjärrvärme parallellt med den aktuella vägen. Wasikkaoja menar att det bara är att lägga på makadam, asfalt och dra belysning så har man en perfekt cykel- och gångväg.

Svar direkt:
Stefan Wuolo, teknisk chef vidBodens kommun:
Varför saknar vägen belysning?
- Ansvaret vilar på Vägverket. Det är deras väg. Vi har kommit överens om att de sköter belysningen på sina vägar och vi på våra.
- Det vi kan göra i det här fallet är att ta upp frågan vid vårt kvartalsmöte med Vägverket. Vi har vårt nästa möte i december.
- När det gäller sträckan där fjärrvärme lagts ned så ligger ansvaret för den hos Vägverket.
- Det finns också möjlighet att utnyttja den väg som går i förlängningen av viadukten, som ligger en bit från korsningen, och sträcker sig mot Hamptjärnmoran. Efter den finns det belysning samtidigt som det går att ta sig igenom villaområdena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om