BBK reste sig efter motgångarna

Veteranerna var tillbaka och visade vägen när Bodens BK reste sig efter alla motgångar.
Peter Sedunov, 32, och David Roberts, 39, var exakt de krigare BBK behövde för att vända trenden.
- Två unika spelare, säger tränaren Christian Samuelsson efter 2-1 mot topplaget Syrianska Kerburan.

Boden vann med 2-1 mot Syrianska

Boden vann med 2-1 mot Syrianska

Foto: Maria Ekman

Boden2010-06-20 14:27

Peter den Store gjorde sin andra match efter den svåra knäskadan. Språngnickade in 2-0 på Nedim Hiros frispark, glömde alla smärtor och gav backlinjen stadga.

- Nu kommer jag att ha ont i knäet ett par dagar. Men jag är van vid skador. Smärtan tillhör livet och det är bara att bita ihop, säger han. Men jag medger att det varit tungt att följa laget från sidan.

Evighetsmaskinen

Det finns bara en David Roberts. Evighetsmaskinen är säkert döless på snacket om sin ålder, men man måste beundra en spelare som alltid ger järnet.

- Jag är långt ifrån fulltränad. Jag har bara spelat 25 minuter i serien plus en DM-match och någon träningsmatch. Jag anser att vi blev för passiva i början av andra halvlek men frånsett det gjorde vi en mycket bra match, säger Roberts.

Första halvleken var direkt bländande och 2-0 var snarare i underkant.

Charles Sampson

En annan av huvudfigurerna, spelskicklige Charles Sampson, gjorde det första på retur efter Anton Anderssons ribbträff.

Efter Peter Sedunovs 2-0 skapade BBK ett flertal brännheta lägen. Men målfesten kom av sig och i stället tog Syrianska över i andra halvlek.

BBK blev tillbakapressat, men det stannade vid ett baklängesmål. BBK:arna kom tillbaka sista halvtimmen och var ytterst nära ett mål som skulle ha dödat matchen.

- Det var en oerhört viktig seger och jag är stolt över grabbarna, säger Christian Samuelsson. I och med Sedunov och Roberts har vi fått en bätttre mix på laget. De två rutinerade krafterna är vad våra unga spelare behöver.

Klasspelare

Vid sidan av veteranerna fanns det flera som höjde sig i lördags. Emil Johansson växte vid sidan av Peter Sedunov, Fredrik Lundgren ställdes mot Syrianskas bäste spelare men klarade sin uppgift, Anton Andersson var aktiv och visade en stigande formkurva, Gabriel Vinblad von Walter agerade räddande ärkeängel på mållinjen och Nedim Hiros visade vilken klasspelare han är.
Christian Samuelsson hade en hel del att gotta sig över. Men han medger att han blev nervös efter Syrianskas reducering och under slutminuterna.

- Med tanke på vad vi gått igenom är det inte så konstigt. Men vi har hela tiden trott på oss själva och enligt min mening är det bara en halvlek som vi vikit ner oss, den andra mot Sirius.

Pressat läge

BBK-tränaren sticker inte under stol med att läget varit pressat, att folk kommer fram med synpunter och kritik vilket är normalt i motgångens stund.

- Men samtidigt tycker jag det är bra att det finns ett engagemang, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om