Bäst igen i Sverige - för fjärde gången

Bodens kommunväxel vann SM i telefoni eller Kommunspecialen igen. För fjärde gången.- Det är lika roligt varje gång, säger växeltelefonisten Camilla Öhrvall.

SM-guld, SM-guld, SM-guld. Ja, några gånger har den här kvartetten fr v Eva Bergström, Maja Karlsson, Mia karlsson och Camilla Öhrvall fått jubla åt sina segrar i SM i växeltelefoni. Saknas på bilden gör Maria Johansson.FOTO: Lena Leffler

SM-guld, SM-guld, SM-guld. Ja, några gånger har den här kvartetten fr v Eva Bergström, Maja Karlsson, Mia karlsson och Camilla Öhrvall fått jubla åt sina segrar i SM i växeltelefoni. Saknas på bilden gör Maria Johansson.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-01-31 19:59

De börjar bli vana att vinna - växeltelefonisterna från Boden. Arbetsledaren Eva Bergström förklarar framgången med att arbetsgänget har höga mål.

- Vi vill vara bäst. Kvalitétsmätningen av vårt växelarbete betalar kommunen oavsett om vi är med eller inte i tävlingen.

SM-tävlingen går ut på att svara på 100 samtal som kopplas vidare, vid olika tidpunkter, på bästa sätt under mätningsperioden.

- Det handlar ju om att svara snabbt eller inom tre signaler som räknas som tolv sekunder. Den som svarar ska kunna ge ett korrekt svar, man tittar även på allmän attityd, bemötande och engagemang.

- Givetvis ska även rätt person på förvaltningen kunna svara i tid och ge ett bra bemötande. Allting hänger ihop för att växelarbetet ska fungera perfekt, säger Eva Bergström.

Hon tycker att priserna som kommunväxeln vunnit i Kommunspecialen genom åren är ett bra bevis på att personal och arbetsledning är duktiga på sin sak.

- Vi jobbar ständigt på förbättringar, säger Eva Bergström.

Kommunväxelns anställda Maria Johansson, Maja Carlsson, Mia Karlsson och Camilla Öhrwall har vunnit tre SM-titlar med årets seger. Camilla Öhrwall blev också Sveriges bästa telefonist 2010 och hennes arbetskamrat Maja tog hem samma titel 2005. Så vi pratar om ett meriterat gäng.

- Jättekul med årets seger. Vi är ju kommunens ansikte utåt. Det känns alltid lika kul att vinna och få lite uppskattning, säger Camilla Öhrvall.

Bodens kommunväxeln har även en fjärde SM-titel från 1996 och ett silver från 2005.

- Då var jag en av ungdomarna som jobbade i växeln, säger driftoperatören Eva Bergström.

Därefter har kommunspecialen i form av en gubbe krympt i storlek.

- Det var ett ganska otympligt pris som gjorts mindre och lättare. Storleken har ingen betydelse. Vi är inte mätta på framgång utan hoppas på fler vinster framöver. Det är målet, säger Eva Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om