Backgård kände inte till socialchefens fallskärm

Alliansens Kenneth Backgård (NS), vice ordförande i kommunstyrelsen, kände inte till Bodens kommuns avtal med förre socialchefen Håkan Olsson som kommunalrådet Olle Lindström godkänt.- Det är fel. Jag är lika förvånad som alla andra och lika negativt inställd till detta avtal, sade Backgård (NS).

Kenneth Backgård.

Kenneth Backgård.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-11-17 06:00
Numera är Backgård vice ordförande sedan i maj efter att Bosse Strömbäck (V) lämnat alliansen.
Lön i ett år
NSD avslöjade tidigare att kommunens förre socialchef Håkan Olsson fått ett fallskärmsavtal trots att han slutade i Bodens kommun och blev socialchef i Jokkmokk. Olsson fick trots nytt jobb ändå lön under ett år med 40 000 kronor i månaden. Det fanns också en klausul inskriven att om skulle avlida under avtalstiden skulle ersättningen betalas ut till hans fru i stället.
Under måndagens fullmäktige ifrågasatte Glenn Blom (S) avtalet under den spontana frågestunden. Han ville få ett svar av kommunalrådet Olle Lindström (M).
- Om Byggnads medlemmar skulle tacka nej till ett jobb så skulle a-kasseersättningen dras in omedelbart. Är det skillnad på folk och folk? sade Blom.
Eftersom Lindström inte var på mötet så bollades svaret över till Kenneth Backgård (NS) i stället.
Förvånad
- Jag hoppas verkligen inte att man gör skillnad på folk. Öppet och ärligt så kände jag inte till att socialchefen fick lön. Jag har heller ingen aning hur förhandlingen fördes, vilka krav som ställdes. Jag är förvånad och också negativ till den typen av avtal.
- Jag hoppas verkligen inte att det är ett vanligt sätt att förhandla på och skriva avtal med människor som lämnar verksamaheten. Det är det enda svar jag kan ge, sa Backgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om