Asylsökande hotade tända på sig själv

På fredagsförmiddagen kom en man in i receptionen på Migrationsverket i Boden och hotade att tända på sig själv.- Vi upplevde aldrig situationen som hotfull, men tillkallade polis, som tog hand om mannen och förde honom till läkare, berättar Glenn Gunnestam, tf enhetschef.

Foto:

BODEN2008-09-20 06:00
Klockan var strax efter tio när mannen - som är medelålders och asylsökande - kom till Migrationsverket.
- Han mådde dåligt och menade att hans liv inte var värt att leva. Sedan sa han att tänkte tända eld på sig själv, säger Gunnestam.
Bodenpolisen finns i samma hus, som Migrationsverket. Den talade mannen tillrätta och skjutsade honom till sjukhus för undersökning.
Viftade med cigarrettändare
Mannen viftade också med en cigarrettändare, men hade inget brännbart material med sig och hade uppenbarligen tänkt tända på annan plats.
- Jag är inte insatt i mannens bakgrund. Men han har varit i Boden i två veckor och ville ha ett snabbt beslut om han får stanna eller ej, säger Gunnestam.
Receptionen utrymdes också och samtidigt larmades Räddningstjänsten. Den ryckte ut med tre man med de kunde vända ganska omgående och inom en halvtimme var, det som kunnat bli ett drama, över.
Är händelser av den här typen vanliga?
- Nej, det är de inte. När det inträffar beror det på att människor mår dåligt, men de behöver inte generellt sett vara direkt kopplade till asylärenden, säger Glenn Gunnestam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om