Årets idrottare prisades

Skicrossåkaren Tommy Eliasson och brottaren Ayda Delen är årets bästa manliga respektive kvinnliga idrottare i Boden. Två av fem vinnare framröstade av NSDs läsare och av den idrottsintresserade bodensaren.

Foto: Anders Hjortenklev

BODEN2009-12-06 12:29
Under lördagskvällens idrottsgala på Bodensia fick de ta emot både hederspriser, jubel och applåder av den stora galapubliken.
Tommy Elasson har haft en fin säsong och tillhör den absoluta eliten inom sin gren. Närmast siktar han nu på en medalj vid OS i Vancouver.
- Jag tycker att jag har en rimlig chans att komma på pallen, ansåg Tommy. Som har en pallplats i en VärldsCuptävling tidigare.
16-åriga Ayda Delen har viunnit Nordiskt Mästerskap och tog ett brons vid Ungdoms EM under säsongen. Även Ayda siktar mot ett OS. Men först 2016.
- Närmast vill jag försöka vinna ett svenskt mästerskap, sade hon.
Till "Årets ledare" valdes Bodens BKs tränare Christian Sauelsson.
- Vi är förstås flera om BBKs framgångsrika säsong, förklarade Christian. Mattias Winroth och Torgny Lindfors har också sin stora del i att vi har lyckats så bra i år.
"Årets lag" blev naturligtvis Boden BKs fotbollslag som efter segern i division II nu tar steget upp till ettan igen.
"Årets eldsjäl" blev Tord Dahlroth som under 35 år ägnat en stor del av sin tid åt ishockeyn i Boden. Som ungdomstränare och nu under senare år som funktionär, ledare och materialförvaltare i Boden Hockey.
- Det har bara varit roligt hela tiden. Hade jag inte tyckt det så hade jag inte hållit på, förklarade Tord.
Dessutom erhöll Emma Westman Bodens kommuns ledarstipendium medan två "legendarer" blev välförtjänt avtackade. BBKs tidigare klubbdirektör Ingemar Ek och NSDs sportreporter Leif Hammarström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om