Ännu en butik slår igen

Ägaren Birgitta Gustafsson stänger BJ’s Tea & Coffee i Enter galleria. Hon jobbar redan som förskollärare.- Jag har för liten inkomst av rörelsen och vill avveckla i tid, säger hon.

Birgitta Gustafsson stänger nu igen sin te- och kaffebutik i Enter Galleria. Vad som händer med butiksytan framöver är oklart.                            FOTO: Lena Leffler

Birgitta Gustafsson stänger nu igen sin te- och kaffebutik i Enter Galleria. Vad som händer med butiksytan framöver är oklart. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-03-19 06:00

NSD har tidigare skrivit om musikaffären och butiken Ohlsons tyger som tömde sina butikslokaler i gallerian. Silverboxen som drevs som ett franchiseföretag gick i konkurs efter årsskiftet och nu försvinner även BJ’s Tea & Coffee i slutet av mars. Birgitta Gustafsson har haft sin butik i 2,5 år i gallerian.

Flyttade från Övertorneå
- Jag och barnen flyttade hit från Övertorneå när gallerian skulle byggas. Drömmen har alltid varit att starta eget och jag såg min chans att öppna en te- och kaffebutik.

Hon och sonen Jim jobbade tillsammans i början under tiden som de hoppades på ett växande kundunderlag.

- Vi har fått fler kunder och det har gått framåt, men för sakta. Luleå har tre gånger så stor befolkning som Boden.

Arbetade med sonen
- Folk säger att det tar tre år att bygga upp ett företag. Vi fick starta eget-bidrag från början och jag och min 23-årige son jobbade i butiken. Det går inte plocka in anställda för vi har inga superlöner. Vi har verkligen fått jobba för pengarna. Men eftersom intäkterna var för små så fortsatte jag själv i butiken, säger Birgitta Gustafsson.

Hon har nu insett att det tar för mycket tid med rörelsen och började därför söka jobb under hösten.

- Jag har även en elvaårig son att ta hand om och jag kände att jag försummade honom. Min äldre son flyttade också till Kiruna där han hittade sitt drömjobb, säger Birgitta Gustafsson.

Under hösten började hon därför söka nytt jobb som förskollärare. Idag har hon ett fast jobb på en förskola i Vittjärv.

Kontraktet går ut
- Under tiden jag jobbat har jag haft en lönebidragsanställd som skött mitt arbete.

BJ´s Tea & Cofees hyreskontrakt i gallerian går ut sista april, men butiken stänger nog tidigare. Vad som händer med hennes butiksyta vet hon inte.

- Det är dags att avveckla när man inte har några skulder. Ingen har visat intresse när vi försökt sälja butiken så därför säljer vi i stället ut lager, butiksinredning och butiksinventarier.

- En företagare har dock visat intresse att ta över grejerna som ett kompletterande sortiment, säger Birgitta Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om